Abone Ol

THK'nın Onursal Başkanı olan Erdoğan'a flaş çağrı: Kayyum atayın

TürkiyeGündemi yazarı Müşerref Seçkin, Ege'nin ciğerini yakan yangınlar nedeniyle tartışılan THK hakkında çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

THK'nın Onursal Başkanı olan Erdoğan'a flaş çağrı: Kayyum atayın

İşte Müşerref Seçkin'in turkiyegundemi.com'daki yazısı:

Ege'nin ciğerini yakan yangınlar nedeniyle THK konuşuluyor günlerdir.THK'nın durumu gerçekten de içler acısı..THK onursal Başkanı olan Cumhurbaşkanı'na çağrı var: Buraya da kayyum gelsin..

Ege'nin ciğerini yakan yangınlar, yıllardır bu alanda etkinliği konuşulan Türk Hava Kurumu'nun durumunu ortaya çıkardı.

Neden THK'nın uçakları yerine özel sektörün uçakları kullanıldı eleştirilerine Bakan Pakdemirli o uçaklar kullanılmaz halde yanıtını verdi. Bu  yanıt gerçeği yansıtıyor mu ? Gelin bu işin içyüzünü içerden dinleyelim..

" Doğru, uçaklar bakımsız, depoda yatıyor. Mart ayında Orman Bakanlığı ihalesi alınsaydı o parayla bakımları yapılacaktı. Şimdi kasada para yok. Uçakları uçuracak yakıt dahi yok

Peki ihaleyi neden kazanamadınız?

" Tamamen beceriksizlik. Birim fiyatlar yanlış hesaplanmış. Sonra ihale iptal oldu. Yeniden yapıldı. Bu sefer de yüksek fiyat verilmiş ."

Neden, yönetim ne yapıyor.?

" Yönetim diye birşey kalmadı ki. Bir Başkan 2 üye kaldı, diğerleri istifa etti gitti. Ekim ayında olağanüstü kongre var. Orada yönetim kurulu eksikleri giderilecek."

Nasıl bu kadar kasa boşalır ki ?

" Bizim bir Tayyere otelimiz var. Bir işadamına kiraya verilmiş. Para ödemiyor doğru dürüst, onu çıkarmaya çalışıyoruz. Tamamen beceriksizlik hepsi.

Son bir sözünüz var mı ?

"İsrail'e ve başka yerlere THK uçağımız yangınlara gitmişti. O zaman övgüyle sözetmişti THK'dan..Tüzüğümüze göre onursal Başkan'ımız Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'dır. Kayyum mu atanır ne yapılır bilmem ama ATA'mızın kurduğu sivil havacılıkta Dünyaya parmak ısırtan kurumumuz kurtarılsın. Yazık oluyor.."