Abone Ol

Teslim olan köpeğin sırrını Medyafaresi.com açıklıyor

Medyafaresi haberi.. Brezilya'da polis baskınında köpeğin teslim olduğu haberi, bugün Türkiye'de manşetlerdeydi. Oysa bu haber 6 Nisan 2015'te Daily Mail'de yayınlanmıştı. Bizim medya 1 yıl sonra o haberi keşfetti.

Teslim olan köpeğin sırrını Medyafaresi.com açıklıyor

Dünya basınında 6 Nisan 2015'te yayınlanan teslim olan köpek haberi Türk medyasına 1 yıl gecikmeyle manşet oldu.

7 Nisan 2016'da Türk internet siteleri ve büyük gazetelerin web sayfalarında yayınlanan haber şöyleydi.

"Brezilya'nın Vargem Grande mahallesindeki uyuşturucu çetelerine polis ve ordu tarafından ortaklaşa operasyon düzenlendi. Yapılan baskında büyük miktarda kokain ve marihuananın yanı sıra silah ve mühimmat bulundu. Ancak operasyon çok başka bir konuyla tüm dünyada gündem oldu.  Polis sözcüsü Filippo Valdez, "İçerideki bir köpek baskın olunca havlamaya başladı. Ama sahiplerinin, polisin "Yere yatın' talimatına uyduğunu görünce köpek de koşarak onların yanına arasına yattı" dedi. Görüntüleri yorumlayan Brezilyalı köpek eğitmeni Barnie Rico, köpeğin yaptığı hareketin klasik bir teslimiyet göstergesi olduğunu söyledi. Rico, "Çok zeki bir hayvan olduğu açık. Diğerlerinin teslim olduğunu görünce, onları taklit etmeye karar verdi" dedi. Brezilya basını, köpeğin "tutuklanmadığını" bildirdi."

Haberde tarih ve net bilgiler yoktu. Ancak bu ilginç haberle ilgili çok önemli bir ayrıntı vardı. Medyafaresi.com ortaya çıkardı.

Daily Mail, Mirror, New York Post gibi dünyanın en ünlü gazeteleri, teslim olan köpek haberini ve o fotoğrafı tam bir yıl önce yayınlamıştı.

Daily Mail'deki haberin orjinalini görmek için tıklayın..

Teslim olan köpeğin sırrını Medyafaresi.com açıklıyor - Resim: 1

MEDYAFARESİ