Abone Ol

Yeni Şafak yazarından Yahudi düşmanı yazı

Yeni Şafak gazetesi yazarı İsmail Kılıçarslan, ABD Başkanı Trump’ın başlattığı Kudüs tartışmasını Yahudi düşmanlığına getirdi.

Yeni Şafak yazarından Yahudi düşmanı yazı

Yeni Şafak gazetesi yazarı İsmail Kılıçarslan, ABD Başkanı Trump’ın başlattığı Kudüs tartışmasını Yahudi düşmanlığına getirdi.

İsmail Kılıçarslan, “Mesele Siyonizm değil Yahudiliktir” başlıklı bugünkü yazısında, “Siz bakmayın bazı ‘bu işlerden bir tek ben anlarım; benim dışımda kimse yoktur. Zaten ben gidince geride adam kalmayacaktır’ kibriyle yazıp çizen birtakım isimlere.

Meseleyi bilseler, ‘Siyonizm ayrı, Yahudilik ayrı... Antisemitizm yapmak bize yakışmaz’ demezler. Cehaletlerinden yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

“Yahudilik ayrı, Siyonizm ayrı. Antisemitizm yapmamak lazım’ fikrindeydim. Lakin okudukça, araştırdıkça işin rengi değişti” diyen İsmail Kılıçarslan şunları yazdı:

“SİYONİZM DEDİĞİMİZ ŞEYİ İCAT ETTİLER”

Gelin sizi bir Yahudi’den haberdar edeyim. İsmi Gilad Atzmon. Dünyaca ünlü bir müzisyen ve düşünür. Göçebe Kimlik isimli önemli kitabı da Türkçeye çevrilmiş durumda. Gilad, kendisiyle Yusuf Genç tarafından Yeni Şafak için yapılmış söyleşisinde şu cümleleri kuruyor: Bakın yanlış bir okuma yapılıyor, İsrail problem değil.

İsrail sadece problemin ortaya çıkan bir parçası, görünür olan parçası. Asıl problem, asıl hastalık Yahudiliğin seçilmişlik düşüncesi, üstün ırk inancı. Yani asıl problem Yahudi ideolojisidir. Siyonizm diye bir şey yok. Siyonizm, İsrail’in suçlarının üzerini örtmek için bir perde sadece. İsrail’in suçlarının Siyonizm'le ilgisi yok. İsrail, Yahudi devleti olarak kuruldu ve kendisini bu şekilde tanımlıyor. Siyonist bir devlet olarak kendini tanımlamıyor.

Bakın burada da çok iyi bir numara yapıyorlar. Siyonizm, Yahudilik konuşulmasın diye uydurulmuş bir kelime. Yahudiliğin ırkçı, seçkinci sapkın ideolojisi konuşulmasın diye Siyonizm dediğimiz şeyi icat ettiler.

Ben son zamanlarda ısrarla ‘kamus namustur. Kavramlara sahip çıkalım. ‘Filistin sorunu’ yoktur, ‘İsrail sorunu’ vardır. ‘İsrailli yerleşimciler’ yoktur, ‘Yahudi işgalciler’ vardır. ‘Siyonizm tehlikesi’ yoktur, ‘Yahudilik problemi’ vardır’ derken tam da buradan konuşuyorum.”

“TERÖRE BULAŞMAYAN YAHUDİ SAYISI YÜZDE BEŞ BİLE DEĞİLKEN…”

İsmail Kılıçarslan yazısını şöyle sonlandırdı:

“Yahudiler iyi ama Siyonizm kötü’ analizi kasanlara da söylemek istediğim şudur: Dünyada teröre bulaşmış Müslüman oranı binde bir bile değilken bütün Müslümanlar'a terörist muamelesi yapılıyor. Oysa dünyada teröre bulaşmayan Yahudi sayısı yüzde beş bile değilken, ‘ama antisemitizm bize yakışmaz’ öyle mi? Tel dolapta peynir de olacaktı. Azıcık vereyim de o küçük aklına katık edersin.”