Abone Ol

İstanbul Ataşehir’de terör operasyonunda hareketli anlar

İstanbul Ataşehir’de, terör polislerinin bir alışveriş merkezi çevresinde yaptığı operasyon, nefes kesen görüntülere sahne oldu. Polis, kaçan şahsı havaya ateş ederek yakaladı.

Terör operasyonunda hareketli anlar

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, takip ettikleri bazı kişilerin Ataşehir’de bir alışveriş merkezinde olduğu ihbarını aldı. Bir kişi gözaltına alındı, bir başka kişi ise kaçmaya çalıştı.

Polis havaya ateş ederek kovaladığı şahsı da gözaltına aldı. Şüpheli 2 kişi emniyete götürüldü.

Terör polisleri, takip ettikleri şüphelilerin Ataşehir'deki bir alışveriş merkezinde sıkıştırdı. Alışveriş merkezi içerisine ve çevresinde operasyon düzenleyen polisler bir kişiyi gözaltına aldı. Polisleri gören diğer şüpheli kaçmaya başladı. Havaya ateş ederek şahsın arkasından koşan terör polisleri, şüpheliyi yakaladı. Bu sırada silah sesinden korkan vatandaşlar paniğe kapıldı. Üst geçitten telaşla kaçan müşteriler ne olduğunu anlamadı. Bazı vatandaşlar, yaşananların film çekimi olduğunu düşündü. Operasyonda gözaltına alınan 2 kişinin emniyete götürüldüğü öğrenildi.

SICAK SAATLERİN YAŞANDIĞI OLAYIN ARKASINDA PKK'NIN SAHTE PARA BİRİMİ ÇIKTI

Ataşehir’de, terör polislerinin bir alışveriş merkezi çevresinde yaptığı operasyonda havaya ateş ederek yakaladıkları şahısların terör örgütü PKK'ya finansal destek sağlamak amacıyla piyasaya sahte para süren kişiler olduğu iddia edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü PKK üyesi bazı kişilerin terör örgütüne finansal destek sağlamak amacıyla basılan sahte paraları piyasaya süreceği bilgisine ulaştı. Zanlıları takibe alan polis Ataşehir'de bir AVM'ye girdiklerini belirledi. AVM'nin içinde ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri, iki zanlıyı gözaltına almak istedi. Karşılarında polisi gören şahıslar ile güvenlik görevlileri arasında kovalamaca yaşandı. AVM'den dışarıya çıkan zanlılardan biri E-5 yolundan koşarak karşıya geçmek istedi. Zanlıyı kovalayan polis defalarca ateş ederek durdurmak istedi. Kaçmaya devam eden zanlının ayağı demir bariyere takılınca yere düştü. Kalkarak tekrar
kaçmaya devam eden zanlı yaklaşık 200 metre daha polisi peşinden koşturdu. Polisin havaya ateş etmesinin ardından oturarak bekleyen
zanlıyı kelepçelemek için gelen polislerden birinin tekme atması dikkat çekti. Öte yandan, AVM çevresinde sıcak saatlerin yaşandığı olay anı Cihan kamerasına saniye saniye yansıdı.

Gözaltına alınan 2 şüpheli, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Şüpheliler, üzerlerinde bulunan sahte paralar nedeniyle Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Polis ekipleri, sahte paranın basıldığı ve şüphelilerin irtibatlı olduğu kişileri belirlemek için çalışma başlattı.

CİHAN