Abone Ol

TEOG sonuçları 2016 sorgulama MEB e-okul giriş ekranı

TEOG sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. MEB yüzbinlerce öğrencinin merakla beklediği TEOG sınav sonuçlarını az önce açıkladı. TEOG sınav sonuçlarını haberimizdeki linke tıklayıp öğrenebilirsiniz.

TEOG sonuçları 2016 sorgulama MEB e-okul giriş ekranı

TEOG sonuçları 2016 son dakika gelişmesi. MEB TEOG sonuçlarını bugün saat 19.00'dan e-okul.meb.gov.tr ve meb.gov.tr'den açıklanacak.

MEB 2016 TEOG sonuçları için hesaplamaları tamamladı. TEOG sonuçları iptal edilen sorulara ilişkin mahkeme kararı sonrası bugün açıklanıyor. MEB kaynakları TEOG sonuçları 2016 bugün açıklanacak bilgisini vermişti. MEB son dakika TEOG sonuçları açıklamasıyla bilgiyi doğruladı.

TEOG sonuçları 2016 sorgulama MEB e-okul giriş ekranı - Resim: 1

Ortaokul 8’inci sınıfta okuyan 1 milyon 170 bin 582 öğrencinin katıldığı ve liselere girişte kullanılacak Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında altı dersten yapılan ilk dönem sınav sonuçlarının geçen hafta sonunda açıklanması bekleniyordu.

Velilerin, geçen 25-26 Kasım’da yapılan ilk dönem sınavlarındaki 5 soruyu iptal istemiyle yargıya taşıması ve mahkeme kararının henüz açıklanmaması nedeniyle sonuçlar da ilan edilemedi.

TEOG sonuçları 2016 sorgulama MEB e-okul giriş ekranı - Resim: 2TEOG SONUÇLARI 45 GÜNLÜK SÜRE DOLDU

Hürriyet'in haberine göre, sonuçların bugün ilan edileceğini bildiren MEB kaynakları, mahkeme kararlarının açıklanması için torba yasaya koyulan, 45 günlük sürenin çoktan dolduğunu hatırlattı. Mardin’in Nusaybin ilçesinde yaşanan sokağa çıkma yasakları nedeniyle de TEOG ortak sınavları iki kez ertelenmiş ve 7-8 Ocak’ta yapılabilmişti. İlçedeki 2 bin 530 öğrencinin sonuçları da bugün açıklanacak.

TEOG sonuçları yalnızca liselere girişte yerleştirme puanlarının hesaplanmasında kullanılmıyor, okullarda yapılan sınavlardan biri olarak da kabul ediliyor. İlk yarıyıl 22 Ocak’ta son bulacağından karnelerin hazırlanabilmesi için TEOG sonuçlarının açıklanması gerekiyor.

TEOG SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI GİRİŞ YAPMA

Veliler ve öğrenciler TEOG sonuçlarını ve TEOG puanlarını e-okul.meb.gov.tr'den ve meb.gov.tr adresinden erişim sağlanacak. Veliler bilgisayarlarının arama çubuğuna bu adresleri girerek aşağıdaki ekrana ulaşacaklar.

TEOG sonuçları 2016 sorgulama MEB e-okul giriş ekranı - Resim: 3

Öğrencilerin TC Kimlik Numarası ve Öğrenci Numarasını sisteme giren veliler ekranda çıkan güvenlik numaralarını da ilgili kutucuğa girerek TEOG sonuçlarına ve TEOG 1. dönem sınav puanlarına ulaşabilecekler.

e-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME GİRİŞ YAPMA 2016

Veliler aynı zamanda e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne girerek öğrencilerin karne durumlarını, devamsızlıklarını da öğrenebilecekler.
TEOG sonuçları 2016 sorgulama MEB e-okul giriş ekranı - Resim: 4
TEOG HATALI SORULAR HANGİSİ SON DURUM NE?

25 ve 26 Kasım tarihlerinde yapılan ve 1.3 milyon öğrencinin girdiği TEOG sınav sonuçlarının açıklanması mahkeme engeline takıldı. Milli Eğitim Bakanlığı daha önce yaptığı açıklamada planlamasını 10 Ocak tarihine göre yapmıştı. Ancak 5 soruyla ilgili iptal davası açılınca MEB de takvimini değiştirmek zorunda kaldı. Ancak TEOG hatalı sorulara ilişkin resmi bir açıklama gelmedi. TEOG hatalı sorular TEOG sonuçları puan hesaplamayı değiştirmeyecek. Mahkeme tarafından hatalı olduğu tespit edilen sorular her öğrenci için tam puan olarak hesaplanacak.

MEB’in takvimini değiştirmesine neden olan süreç TEOG sınavlarından hemen sonra başladı. Türkçe bölümünden 3, Fen Bilgisi ve T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinden birer olmak üzere toplam 5 ayrı soru için Ankara İdare Mahkemeleri’ne 7 ayrı dava açıldı. Aynı soruya ilişkin birden fazla mahkemede dava açılması üzerine dosyalar 14 Aralık günü Bölge İdare Mahkemesi’ne gönderildi. Bölge İdare Mahkemesi ise 20 Aralık tarihinde Ankara 11. İdare Mahkemesi’ni görevlendirdi. Ancak aradan uzun süre geçmesine rağmen hâlâ dosyaları mahkemeye iletmedi.