Abone Ol

Temel Karamollaoğlu’ndan dikkat çeken Atatürk çıkışı: Eğer daha uzun yaşasaydı...

Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, konuk olduğu bir televizyon programında Atatürk ile ilgili, "Eğer Atatürk, 2. Cihan Harbi’ni yaşamış olsaydı, bugün Türkiye başka bir Türkiye olmuş olurdu" dedi.

Temel Karamollaoğlu: Eğer Atatürk yaşasaydı…

Habertürk TV’de Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programına konuk olan Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Karamollaoğlu, Atatürk'ün İkinci Dünya Savaşı döneminde yaşamış olması durumunda Türkiye'nin başka bir Türkiye olacağını vurguladı.

Karamollaoğlu, “Eğer Atatürk, 2. Cihan Harbi'ni yaşamış olsaydı, bugün Türkiye başka bir Türkiye olmuş olurdu” ifadelerini kullandı.

Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerini ve İstiklâl Savaşı'nı değerlendiren Karamollaoğlu şunları söyledi:

“Osmanlı diye 500 yıllık bir devlet çöktü. Sistem bütünüyle değişiyor. Bu değişiklik birden bire meydana gelmiyor. İstiklâl Harbi bunun içinde. Şimdi bu mücadele neticesinde elbette olağan üstü adımlar oldu. Olmaması da mümkün değil. Ama aradan 100 sene geçtikten sonra o güne döndüğümüzde ‘şu şöyle değil de böyle yapılabilirdi' demek veya ‘onu kötü bir duruma sokmak manasına gelmez' dedim. Söylediğim bundan ibaret.

“TÜRKİYE BAŞKA BİR TÜRKİYE OLURDU”

Şu anda birileri bunu alır da başka bir noktaya çekmeye kalkarsa, ben bunun doğru olmadığının kanaatindeyim. Çünkü şuna samimi olarak inanıyorum; Eğer Atatürk, 2. Cihan Harbi'ni yaşamış olsaydı, bugün Türkiye başka bir Türkiye olmuş olurdu. Yani bakın, kendi hayatındayken bile, gidip de Hatay'ı Türkiye'ye kazandırması o günkü şartlar altında akıl almayacak bir iş aslında.”