Abone Ol

Tehlike geçmedi! Bu gece saat 02:00'ye dikkat! Daha şiddetli yağış geliyor

Vatandaşları uyaran AFAD, gece saatlerine dikkat çekerek, yağışın şiddetini artabileceğini duyurdu.

Tehlike geçmedi! Gece 02'de daha şiddetli yağış geliyor

SON DAKİKA: İBB'den yapılan açıklamada "Metrobüs hattımız tüm duraklarda hizmet vermektedir. Şehir Hatları Vapurları'nda, Beylerbeyi ve Beşiktaş iskeleleri bağlantılı seferler hariç, tüm seferler yapılmaktadır" denildi.

İstanbul'da şiddetli sağanak, fırtına ve dolu hayatı felç etti. Sağanak sonrası pek çok noktayı su bastı, trafik felç oldu, vatandaşlar yollarda kaldı. Yağış nedeniyle hava ve deniz ulaşımı da olumsuz etkilendi. Bazı noktalarda diz boyu su birikintisi oluştu. Cep telefonlarının zaman zaman çekmediği, bazı noktalarda elektrik kesintileri yaşandığı görüldü. Avrasya Tüneli geçici olarak kapatıldı. Deniz hatlarındaki bazı vapurlar yağış sırasında denizin ortasında bekledi, yolculara can yelekleri dağıtıldı.

Dolu yağışının ise pek çok evin ve otomobilin camlarını kırdığı görüldü. Haydarpaşa Limanı'nda vinç devrildi, yangın çıktı, Kağıthane'de bir depoya yıldırım isabet etti, Şişli'de ise mezarlık duvarı yıkıldı, 2 kişi yaralandı...

Öte yandan vatandaşları uyaran AFAD, gece saatlerine dikkat çekerek, yağışın şiddetini artabileceğini duyurdu.

TRAMVAYIN DİREKLERİ HASAR GÖRDÜ

Tramvayın Kabataş ve Fındıklı istasyonlarındaki direklerin hasar görmesi nedeniyle seferler gerçekleştirilemiyor. İstanbul'da akşam saatlerinde etkili olan sağanak, tramvay direklerine de hasar verdi. Kabataş ve Fındıklı istasyonlarında, yol üzerindeki tramvay direklerinin hasar görmesi nedeniyle bu hatlarda seferler yapılamadı. Eminönü ile Beyazıt arasında da yaşanan su baskını nedeniyle tramvaylar hareket edemedi. Öte yandan, yağış nedeniyle duran Bağcılar-Beyazıt tramvay seferlerine de yeniden başlandı. Ümraniye'de ise yolda çok sayıda ağaç ve elektrik direği devrildi. Ağaç ve direklerin altında kalan bazı araçlarda hasar oluştu. Bir binanın camları da dolu nedeniyle kırıldı. Kadıköy Bahariye'de ise yol kenarındaki bir ağacın, nostaljik tramvay hattına devrilmesi nedeniyle seferler durdu.

AFAD'DAN YENİ AÇIKLAMA: GECE SAATLERİNE DİKKAT!

Öte yandan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), gece saatlerinde yağışın şiddetini arttırmasının tahmin edildiğini bildirdi.

AFAD'dan şu açıklama yapıldı:

Marmara'da yağışın gece saatlerinde etkisini artıracağı tahmin edildiği için ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunmalıdır.

Sağanak, fırtına, dolu... İstanbul'u neden bu kadar şiddetli vurdu?
BUGÜN NELER YAŞANDI?


Şiddetli yağış, fırtına ve dolu İstanbul'u vurdu. İstanbul genelinde etkili olan şiddetli yağıştan dakikalar önce gökyüzünü siyah bulutlar kapladı. Normal şartlarda havanın kararmasından yaklaşık 2 saat önce gökyüzündeki bulutlar İstanbul’da havayı kararttı.

Silivri ve Beylikdüzü tarafında başlayan şiddetli yağmur kısa süre sonra tüm ilçelerde etkili oldu.

İstanbul'un farklı noktalarında kuvvetli yağış ile birlikte ceviz büyüklüğünde dolu yağdığı da görüldü.

İstanbul'da sağanak ve dolu sonrası inanılmaz görüntüler
E-5'TE YOĞUN TRAFİK

İstanbul genelinde etkili olan şiddetli yağışla birlikte Silivri’de E-5 karayolunu su bastı. Araçlar su basan yolda ilerlemekte güçlük çekti. Eminönü-Sirkeci arasında diz boyu su görüldü.

Şişli'de mezarlık duvarı yıkıldı... Yaralılar var
AKSARAY'DA KORKU DAKİKALARI

Aksaray Meydanı'nda yoğun su birikintisi oluştu. Bölgeden geçen bir halk otobüsü, bir taksi dolmuş ve bir otomobil, suyun içinde mahsur kaldı.

Vatandaşlar, sular içindeki araçların üzerine çıkarak kurtarılmayı bekledi. Otobüsün üstüne çıkan vatandaşlar, çevredekilerin getirdiği merdivenle diğerler vatandaşlar da olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Haydarpaşa'da vinç devrildi, patlama yaşandı
Aksaray'da bazı vatandaşlar, adeta göl haline gelen meydanda yürüyemeyince yüzmeyi tercih etti. Bölgede tramvay seferleri de durdu. Meydandaki alt geçit de sular altında kaldı. Aksaray'da yağışın etkisiyle trafikte de yoğunluk yaşandı. Bazı noktalarda trafik durma noktasına geldi.

Yağış nedeniyle iş yerlerini su basan esnaf, kendi çabalarıyla suları boşaltmaya çalıştı. Bazı iş yeri sahipleri de su baskınlarını önlemek için önlem aldı.

YÜZEREK KURTULDU

İncirli Köprüsü'nde şiddetli yağış nedeniyle oluşan selden bir vatandaş yüzerek kurtuldu.

Kağıthane'de yıldırım düştü: Yangın çıktı

Aksaray'da bir otobüsün suya gömüldüğü, yolcuların göğüslerine kadar gelen suyun ortasında kaldığı görüldü. Yolcular güçlükle suda ilerleyerek tahliye edildi.

Yağış ne kadar sürecek? İstanbullulara önemli uyarı
HAVA TRAFİĞİNİ DE VURDU

Sağanak nedeniyle Atatürk Havalimanı'ndaki bazı seferlerde gecikmeler meydana gelirken, bazı uçaklar farklı şehirlerin havalimanlarına yönlendirildi. Türk Hava Yolları'nın Batman-İstanbul uçağı Antalya'ya, Lizbon-İstanbul uçağı İzmir'e, Erzincan-İstanbul uçağı Ankara'ya, San Francisco seferi Ankara'ya, Bişkek-İstanbul seferi Ankara'ya, Bodrum-İstanbul seferi Ankara'ya, Erzincan-İstanbul seferi Ankara, Lizbon-İstanbul seferi İzmir'e, Batman-İstanbul seferi Antalya'ya yönlendirildi.Sabiha Gökçen Havalimanı kalkışlı uçuşlar normal seyrinde devam ederken, uçakların inişlerinde gecikmeler yaşandı.
Yağışın ve rüzgarın durması üzerine seferlerin normale dönmeye başladığı belirtildi.

Öte yandan, yoğun yağış sebebiyle terminal binasının çatısının aktığı ve zeminde su birikintilerinin oluştuğu görüldü.

SEFERLER İPTAL EDİLDİ

İstanbul'da etkili olan şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle deniz ulaşımında da aksamalar yaşandı. Akşam saatlerinde başlayan ve şiddetli fırtına ve yer yer dolu şeklinde görülen yağış nedeniyle İstanbul Deniz Otobüsleri'nde (İDO) hızlı feribot ve dış hat deniz otobüsü seferleri yapılamadı, bazı seferler de iptal edildi.
Buna göre, 17.30'daki Beşiktaş-Kadıköy-Yenikapı-Bursa deniz otobüsü, 17.50 Avşa-Marmara/Avcılar-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü, 18.15 Armutlu-Yenikapı-Kadıköy deniz otobüsü, 18.30 Kadıköy-Yenikapı-Armutlu deniz otobüsü, 18.30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy-Beşiktaş deniz otobüsü, 19.20 Bostancı-Yenikapı-Çınarcık-Esenköy deniz otobüsü seferleri yapılamadı.

İDO, 19.30 Bostancı-Yenikapı/Marmara-Avşa deniz otobüsü, 19.30 Beşiktaş-Kadıköy-Yenikapı-Bursa deniz otobüsü, 19.30 Avşa-Marmara/Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü, 21.00 Bursa-Yenikapı-Kadıköy-Beşiktaş deniz otobüsü seferlerini de iptal etti.

BAZI TEKNELER DENİZİN ORTASINDA KALDI

Yağış sırasında vapurlar da denizin ortasında kaldı. Bazı vapurlarda yolculara can yeleği dağıtıldığı öğrenildi.

İstanbul'da trafik durdu
AVRASYA TÜNELİ GEÇİCİ OLARAK KAPATILDI

Kent genelinde akşam saatlerinde yer yer dolu şeklinde yağan sağanak nedeniyle trafikte de aksamalar yaşanıyor. Avrasya Tüneli de yağış ve fırtına sebebiyle geçici süreyle tedbiren trafiğe kapatıldı.

Kentte etkili olan sağanak ve dolu ana arterler ve ara caddelerde sürücülere zor anlar yaşattı.

D-100 karayolunun bazı noktalarında oluşan su birikintileri, sürücülerin araçlarıyla ilerlemesini zorlaştırdı. Su birikintisi nedeniyle arıza yapan bazı araçlar, itilerek yol kenarına çekilirken yağış trafikte aksamalara neden oldu. Köprü altlarında doludan korunan araç sahipleri de kurtarma ekiplerinin ulaşımını etkiliyor. Dolu nedeniyle bazı araçların da camları kırıldı. Çatılardan kopan parçalar da bazı araçlara zarar verdi.

KAĞITHANE'DE BİR DEPOYA YILDIRIM DÜŞTÜ

Kağıthane'de bir depoya yıldırım düştü, dumanların yükseldiği görüldü.