Abone Ol

Teeter Baş Aşağı Duruş Aleti ile bel ağrısı tedavisi

Özellikle bel fıtığı ve bel ağrısı şikâyeti olan kişiler tarafından tercih edilen aletin insan vücuduna birçok faydası bulunuyor.

Teeter Baş Aşağı Duruş Aleti ile bel ağrısı tedavisi

Bel Fıtığı ve Bel Ağrısına Kalıcı Çözüm!


Amerika’nın en çok satılan sağlık ürünlerinden Teeter’ın (Baş Aşağı Duruş Aleti) yeni modeli EP970 Türkiye’de büyük ilgi görüyor.

Fizyoterapist ve doktorlar tarafından önerilen Baş Aşağı Duruş Aleti tarihte ilk olarak Hipokrat tarafından denenmiş. Başlıca faydaları arasında; yerçekiminin vücutta meydana getirdiği olumsuz etkilerin önüne geçmesi, esneklik, dayanıklılık, dengeyi sağlama ve burun tıkanıklığını etkili şekilde önleme geliyor.

Özellikle bel fıtığı ve bel ağrısı problemi olan kişiler için bu alet mucizevi bir tedavi yöntemidir.

Yerçekiminin bedenimizde ‘aşağıya doğru’ olan baskısı, daha hızlı yaşlanmamıza neden olur. Omurlar sürekli baskıyla sıkışır ve kısalır, iç organlar sarkmaya başlar ve damarlarda varis oluşumu görülür. Yerçekiminin ters etkisi nedeniyle beyne giden kan azalır ve damarlar tıkanarak zihinsel fonksiyonların işlemesi tehlike altına girer.

Çözüm baş aşağı durmaktır. Baş aşağı durmak omurgayı esnetir ve hizaya sokar, yerçekiminin olumsuz etkisini azaltır. Bu şekilde duruş omurga diskleri üzerindeki baskıyı azaltarak, omurganın yeniden ve doğru şekillenmesini sağlar. Organlar yerlerine yeniden oturur. Kan akışı baş bölgesine doğru yönelir, böylece varisli damarlar üzerindeki baskı hafifler, beyne kan akışı hızlanır. Beyne ulaşan oksijen ve besin artışı, ihtiyaç duyduğumuz zihin açıklığını sağlar.

Pek çok kişinin şikâyet ettiği eklem ve sırt ağrılarının sebebi çoğunlukla yerçekiminin sonucudur. Baş aşağı duruş, ağrıları veya disk baskısı altındaki sinirlerin acısını hafifletir ve omurga üzerindeki baskıyı azaltır. Omurga esner ve gerginlik hafifler, doğal olarak ağrılar da azalır. Eklemlerdeki bağlar güçlenerek olası sakatlanmalar azalır. Baş aşağı durduğumuz sırada, yerçekiminin etkisiyle aşağı doğru esneriz, omurgamız güçlenir, kronik halde sıkışmış adalelerimiz gevşer. Bu gevşeme baskıyı hafifleterek omurganın düzgün bir hâl almasını sağlar, böylece beden duruşunu iyileştirir. Bu duruşa bağlı olarak, adaleler de esnemiş ve gevşemiş olur. Tekrar ayağa kalktığımız zaman, adaleleri güçlendiren ve omuru esnetip düzelmesini sağlayan bu duyguyu daha fazla hissederiz.

Kısacası bu aletle günde birkaç dakika baş aşağı durarak yaşlanmayı geciktirebilir, beyninize besin gitmesini sağlayabilir, omurganızı düzeltebilir ve iç organlarınıza mola aldırabilirsiniz.

Günde yalnızca birkaç dakika baş aşağı durarak Teeter’ın faydalarını hemen hissedeceksiniz. Ağrılarınız azalacak, duruşunuz düzelecek, düşünceleriniz netleşecek ve vücudunuz arınacak. İnversiyon terapisi, bütünsel sağlığınızı iyileştirmenin eğlenceli ve gevşetici yoludur.