Abone Ol

Tayland seks turizminin başkenti mi? İşte detaylar…

Yoldasın adlı seyahat sitesinin editörleri Günahlar Şehri ve Dünyanın seks başkenti olarak bilinen Tayland inceledi...

Tayland seks turizminin başkenti mi?

Uzak Doğu’da Asya’nın yıldız ülkelerinden Tayland denildiğinde aklınıza neler gelir diye sorsak, çoğumuzun cevapları arasında seks turizmi cevabı yer alır.

Bu konu ülke ile çok anılsa da Tayland gece hayatı hakkında bazı gerçekleri de bilmekte fayda var. Peki birçok yerde bahsedildiği gibi Tayland seks turizminin başkenti mi? Şimdi sizlere Tayland’daki seks turizmi hakkında bazı önemli bilgileri paylaşalım.

Birçok yerde Tayland’ın seks turizminin başkenti gibi ifadeleri duymuşsunuzdur. Ancak, yazıya paylaşmadan önce Tayland’da seks turizmi konusunda tüm bildiklerinizi unutun. Çünkü burayı gezdikten sonra dünyada en az seks turizminin olduğu yerin Tayland olduğuna bile karar verebilirsiniz. Çünkü ne varsa ortada yaşanıyor. Masa altı olaylar burada yok. Aksine çok muhafazakar ülkelerde bile daha çok gizli olaylarla karşılaşabilirsiniz.

Tayland seks turizminin başkenti mi? İşte detaylar… - Resim: 1

Peki bu ülkeye neden seks turizminin başkenti yakıştırması yapılmış?

Bu durum buranın sosyolojik bir olayı gibi aslında. Çünkü ülke nüfusunun yüzde 60 – 65’i kadınmış. Yani kadın sayısının oranı bir hayli yüksek. Erkeklerin oranı da yüzde 25 civarında.

Bununla birlikte ön yargıların olmadığı bir toplum burası. Bu da Budist kültüründen gelen bir şey. Çok özgür hareket ediyorlar. Kendi hayatlarını istedikleri gibi yaşıyorlar. Doğal olarak cinselliği de rahat yaşayan bir toplum ile karşılaşıyorsunuz. Şu da bir gerçek ki, cinsellik Thai toplumunda kesinlikle büyük bir tabu değil. Her şeyi çok rahat bir şekilde yaşayabiliyorlar.

Tayland’daki ladyboys oranı bir hayli yüksek

İlk kez duyduğunuzda şaşıracağınız bir konu da ladyboys‘lar ile ilgili. Ladyboys’ların ülkedeki nüfusu bir hayli yüksek. Yaklaşık olarak yüzde 15 civarında olduğu söyleniyor. Onlarla ilgili de birçok teori var aslında. Ladyboy sayısının neden bu kadar fazla olduğu ile ilgili bilimsel olarak farklı açıklamalar yapılmış. Ancak benim de en çok aklıma yatan teori soyanın fazla olması ile ilgili…

Tayland’da çok fazla soya tüketiyorlarmış. Soyada çok fazla östrojen hormonu içeren bir doğal kaynak olduğu için de erkeklerde kadınsı özellikler artıyor. Bu nedenle daha erken yaşta bile erkeklerin doğal olarak kadınsılaştıkları ifade ediliyor.

Tayland seks turizminin başkenti mi? İşte detaylar… - Resim: 2

Hatta şu örnekle de bu durumu pekiştirebiliriz. Bu konuda vücut geliştiren kişileri örnek gösterebiliriz. Sporcular özellikle yarışmalara katılmadan önce çok fazla protein tozu kullandığını biliyoruz.

Bunu yapmalarındaki amaç kasları daha da büyütmek. Ancak sporcular protein tozunun yanına soya proteini de alırsalar göğüsleri daha çok şişiyor. Bu örnekle de konu daha net anlaşılıyor.

Thai erkeklerine neden kelebek diyorlar?

Thai kadınları, genel olarak kendi vatandaşları olan Thai erkeklerini pek sevmedikleri söyleniyor. Tabii ki, soya teorisini kabul ederseniz, erkekleri kadınlaştıran soya, kadınları da bir o kadar anaç yapıyor. Dolayısıyla erkeklerin ilgisi kadınlara karşı azalıyor.

Bunun yanı sıra kadınların çok şikayet ettikleri bir konu da erkeklerin kısa sürede ortadan kaybolması… Olay şu şekilde gelişiyormuş: Buradaki 17-18 yaşlarındaki genç kızlar, kültürleri gereği de hemen evlenip çocuk yapsın istiyorlar.

Bir tane çocuk dünyaya getiriyorlar. Zaten o çocuk da yüzde 75 kız oluyor. Erkekler de sonrasında birdenbire ortadan kayboluyor. Yani kaçıp gidiyorlarmış. Bu nedenle de Thai erkeklerine butterfly yani kelebek diyorlar.

Hiçbir şekilde erkeklerini sevmiyorlar. Butterfly ifadesini ayrıca kadınlara çok bakan erkeklere diyorlar. Yani Tayland’da çapkınsanız, butterfly ifadesi hemen üstünüze yapışıyor.

Tayland seks turizminin başkenti mi? İşte detaylar… - Resim: 3

Thai kızları yabancı erkek bulmak istiyor

Phuket’e gelecek olursak, burada çalışan kızların büyük bir bölümü ülkenin Kuzeydoğu’daki İsan Bölgesi’nden geliyor. İsan Bölgesi buranın tarım anlamında en düşük verimin alındığı yer. Toprakları da oldukça kurak ve verimsiz.

Ancak bölgenin bütün geçim kaynağı da tarım. Dolayısıyla çok fakir bir bölge olduğu anlaşılıyor. Burası, yaklaşık 9-10 tane şehirden oluşan bir bölge. Hatta farklı bir dilleri bile var. Buradan gelen kadınların en büyük derdi buraya gelip yabancı bir eş bulmak. Fakat şunu da belirtmekte fayda var; çok para mantalitesinde yaşayan bir toplum değil aslında. Parayla çalışan kadın denildiğinde ilk sıraya para oturmuyor.

Bu tarz insanlarda duygusallık çok daha önemli. Yani buraya gelen kızların çoğunluğu yabancı bir eş bulmak istiyor. Çünkü yabancı erkek onlara kadınlığını hissettirir. Onlara iltifat eder, çiçek alır, ya da bir başka deyişle kadınların ruhunu okşar.

Fakat Thai erkeği bunu hiçbir şekilde yapmıyor gibi görünüyor. Bu nedenle de kadınlar Thai erkeklerinden pek de memnun değiller. Yabancı erkekler onlara böyle hassas davrandıkları için çoğunun hayalini yabancı uyruklu bir erkek süslüyor.

Eskort kadınlar sadece yatak hizmeti vermiyor

Aslında buradaki durum Rusya’daki sisteme benziyor. Rus erkekleri de kadınlara kötü ve sert davrandığı için pek sevilmiyorlar. Mesela burada “Girlfriend Experience” diye bir tanım var. Bir kızla tanıştığınızda onunla sevgiliniz gibi ortamlara girebiliyorsunuz.

Akşam yemeğinizi yiyip gece kulübüne gidip dans edip eğlenebiliyorsunuz. Dolayısıyla erkekler sadece ortam için burayı sevmiyor. Bu ortamda aldığı hizmet için seviyor. Ancak bu yatak hizmeti değil. Thai kadını para alsın ya da almasın karşısındaki erkeğe farklı bakıyor. İşte onların bu ilgisi insanların çok hoşuna gidiyor.

Tayland seks turizminin başkenti mi? İşte detaylar… - Resim: 4

Erkekler, daha yakın ve ucuz olan hatta kadınları daha güzel olan Rusya ya da Ukrayna’ya gitmek varken neden Tayland’a geliyorlar? Bu durum da aslında olayı çok iyi bir şekilde özetliyor.

Burası çok daha pahalı ve uzak olmasına rağmen buraya çok daha talep var. Çünkü buradaki kadın erkeklere sadece yatak hizmeti vermiyor. Aynı zamanda kendi de keyif almaya çalışıyor.

Çünkü mutluluğu da çok önemseyen bir toplum burası. Eğer öyle bir uyum yakalanması halinde, para alan kadının belli bir zaman sonra para almadığı durumlar bile olabiliyor.

Mesela burada yaşayan insanlar durumu şöyle özetliyor: Bir Thai kadını bir hafta boyunca erkeğini bakar eder ve sonrasında ayrılık zamanı geldiğinde peşinden ağladığı bile olur.

Bu şekildeki örneklerle çok fazla karşılaşılıyormuş. Tabii bu durumun erkeğin kadına bakış açısıyla da doğru orantılı olduğunu söylemeliyiz. Mesela buraya gelen erkeklerin, kadınlara fahişe gözüyle bakmaması lazım. Özellikle kadınlar bu durumdan çok rahatsız oluyor ve uzak durmaya çalışıyor. Yani bu insanlarda duygusallığın ön planda olduğunu unutmayın.

Pattaya’daki kadınlar Türk erkeklerini çözmüş

Türk erkekleri Pattaya’daki kadınları Phuket’tekilere göre daha çok seviyor. Çünkü onlar Türk erkeklerini çözmüşler. Türk erkekleri ne istiyorsalar onu yapıyor.

Phuket’teki kadınlar Türklere çok pas vermiyor. Çünkü alternatifleri var. Onlar daha çok farklı milletteki erkeklere ilgi gösteriyorlarmış. Rus, İngiliz, Fransızlar Thai kadınlarının favorileri arasındaymış.

Tayland seks turizminin başkenti mi? İşte detaylar… - Resim: 5

Tayland güvenli bir ülke mi?

Tayland’ın güvenliğinden bahsedecek olursak, Tayland’a gitmeyen birisinin kafasında şüphesiz güvenlikle ilgili bazı soru işaretleri olabilir. Eğer böyle bir endişe duyuyorsanız, bunu hemen bir kenara bırakın. Çünkü burası oldukça güvenli bir ülke. Phuket, Pattaya gibi yerlerde saat kaç olursa olsun rahatlıkla gezebiliyorsunuz.

Şunu belirtmeliyiz ki, barların olduğu caddelerde neredeyse hiç polis göremiyorsunuz. Çünkü hiçbir olumsuz olayla karşılaşmıyorsunuz desek yanlış olmaz. Hatta orada yaşayan insanlar Tayland’ın dünyanın en güvenli ülkelerinden birisi olduğunu bile iddia ediyorlar. Bu nedenle siz de Tayland’a gittiğinizde sokaklarda özgürce dolaşabileceğinizi bilmenizde fayda var.

Tayland’da gece hayatı

Yazının son bölümünde biraz da ülkenin gece hayatından bahsedelim. Tayland’da gece hayatı en çok Phuket ve Pattaya’da yaşanıyor. Gece kulüplerinde eğlenceler sabahın ilk saatlerine kadar sürüyor.

Bunun yanı sıra striptiz kulüpleri de turistlerin yoğun ilgisini görüyor. Ancak striptiz kulüplerinin dışında gece kulüplerinde de kadınlarla tanışıp belirli bir para karşılığında dışarı çıkabilmek mümkün. Ayrıca, barların olduğu sokaklarda da çok güzel vakit geçirebilirsiniz.

(yoldasin)