Abone Ol

Tayfun Kar Beyazdır Ölüm şarkısını onun için yazmış

90’lı yılların unutulmaz ismi Tayfun, 1997 yılında söz ve müziği kendisine ait olan ve geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Kerim Tekin’in seslendirdiği ‘Kar Beyazdır Ölüm’ adlı parçayı, Nilüfer için yazdığını açıkladı.

Tayfun Kar Beyazdır Ölüm şarkısını onun için yazmış

Yeni projelerle tekrar müzik camiasına döneceğinin sinyallerini veren Tayfun, sevenleriyle kucaklaşmaya hazırlanıyor. Antalya Serik’de bir otelde haftanın üç günü sahne alan 90’lı yılların Mega Starı Tayfun, sessizliği bozmaya hazırlanıyor. ‘Hadi yine iyisin’ şarkısıyla pop müzik alanında yeni bir dönem açıp, söz ve bestesi kendisine ait olan ‘Kar Beyazdır Ölüm’ şarkısı ve diğer besteleriyle de Türkiye ve uluslararası birçok yarışmada ödüller alan Tayfun, yeni projeleriyle sevenleriyle buluşmaya hazırlanıyor.

“DÜNYA STARLARIYLA DEV PROJELERİM VAR”
Çalışmaları hakkında bilgiler veren Tayfun, dev bir projeye imza atmak için yüksek meblağlı bir stüdyo kurduğunu ve aranjörlüğe başladığını belirterek, “3 tane prodüksiyon var. Gülden Karaböcek, Levent Conker, Yaşar Turan. Bugün ne yapıyorsun diye sorulursa, Besteci, söz yazarı, aranjör ve Productor kimliğine sahibim. O Ses Türkiye’de ki Mehmet Yeni gün, Arman Tuna ile yeni bir sound çalışmamız var. Sibel Can’ı aratmayacak bir ‘o ses’ yarışmacı solistimin çalışmasına da yakında başlayacağım. İsmini şimdilik vermiyorum. Ayrıca yine Antalya’dan Savaş Ulubay ile çalışmamız var. Ayrıca, -Turkiyenin en büyük müzikle ilgili organizasyonunu EXPO alanında yapmayı planladım. Ekibimiz çok sağlam bir kadro. Bunun dışında yine çok farklı projelerim de var. Dünya starlarıyla ve müzikle ilgili dev projelerim var” dedi.

“NE OLURSA OLSUN MÜZİKTEN BEN EKMEĞİMİ ELDE EDERİM”
90’lı yıllarda Türkiye’de en popülerler arasında yer aldığını belirten Tayfun, 1990’dan 2000 yılına kadar Yonca Evcimik ile birlikte en çok satanlar arasında yer aldığını söyledi. Müzisyen kökenli bir aileden geldiğine dikkat çeken mega star, “Böyle köklü ve derin bir müzik alt yapısına sahip olmanın rahatlığına sahiptim. Doğup büyüdüğüm müzik dünyasına atıldığım ana kadar müzisyen ailemin içinde bulunduğu birçok sanatçı ve ünlü isimlerle iç içe yaşadım. Babam Avrupa’dan döndüğün de TRT’nin ilk canlı yayın kadrosunu kuran sanatçısıydı. TRT ilk canlı yayınını babam Erol Duygulu orkestrasıyla yapıyor. Ve kadro da çok değerli müzisyenler var. Erol Duygulu gibi bir baba, Zeki Duygulu gibi radyo repertuarında 690 tane bestesi olan bir bestekar, Udi dedesine sahiptim. Müzeyyen Senar’ın arkasını dönerek Türk Musikisinin Dedesi diye takdim ettiği bir insanın Zeki Duygulu’nun torunuyum. Tabi bu da bana şöyle bir rahatlık sağlıyor: “Ne olursa olsun müzikten ben ekmeğimi elde ederim” dedi.

‘KAR BEYAZDIR ÖLÜM’Ü NİLÜFER İÇİN YAZMIŞTIM’
1997 yılında genç kızların sevgilisi olan ve geçirdiği trafik kazasıyla Türkiye’yi yasa boğan Kerim Tekin’in seslendirdiği, ’Kar Beyazdır Ölüm’ adlı şarkısının söz ve müziğinin kendisine ait olduğunu kaydeden Tayfun, bu parçayı sanatçı Nilüfer’e çıkış parçası olarak verecek olmasından dolayı Kayahan’la arasında küslük yaşandığını açıkladı. Tayfun, parçanın hikayesi hakkında, “Ben bu parçayı ilk önce Nilüfer için yapmıştım. Ben bu eserin Nilüferin çıkış parçası olarak vereceğimden Kayahan ile aramızda bir küs durum oluştu. Ancak Nilüfer çalışmasını tamamladığı ve kendi eserlerine yer verdiği için bu şarkı kasetinde yer alamamıştı. Sözü ve bestesi bana aittir bu parçanın. Rahmetli Kerim Tekin benden 3 parça almıştı. Bir akşam evde otururken Kerim Balkon’a çıktı. Evde bulunan diğer arkadaşlarım hadi çal filan diye ısrar ettiler. Ben yok filan demeye kalmadan şarkıyı çalmaya ve mırıldanmaya başlayınca melodiyi duyan Rahmetli Kerim Tekin, ‘Ağabey bu parça benim’ diye içeri girdi hemen. Ben de Nilüfer okumayacağı için kendimin okuyacağını söyledim. Ancak Kerim çok ısrar etti. Kerim Tekin parçayı okudu ve o akşamki ev ziyaretinde Kar Beyazdır ölüm Kerim Tekin’in oldu” ifadelerini kullandı.

MICHAEL JACKSON BENZETMESİ
Geçen zamana nazaran hayran kitlesinin oldukça yüksek olduğunu söyleyen Tayfun, 4 milyona yakın bir Tayfun’cu kitlesinin olduğuna inandığını ve unutulmadığını söyledi. Tayfun, “Ne onlar beni unuttu, ne ben onları. Biliyorum ki erkeği, kadını bir dönem evlerinin duvarların da benim posterlerimle odalarını yattıkları yataklarının karşısında ki duvarı süslemekteydi. Öyle fanatik erkekler tanıyorum ki hala arabasındaki bagajı açıp bana ilk kaset ve CD’mi çıkartıp gösteriyor. Kendimi Pandora’nın Kutusu gibi görüyorum. Michael Jackson da bir 12 yıl sessizliği olmuş ve sonrasında o müthiş çıkış parçasıyla bir kez daha varlığını hissettirmişti. İşte buradan yola çıkarak Bana Beni Yeniden Tayfun, doğru ve marka isimler ile atağa kalkabilir. Ülkemin enstrumantistligi ile 2 altın kelebek almış aynı zamanda sonraki yıllarda çok ödüllü Mega Star konuma gelmiş; yani iki ayrı branşta star olmuş tek sanatçısıyım. Dünyada kendi ülkesinde hem Enstrumanist hem de Şarkıcı olarak ayrı ayrı yıldızlaşmış tek örneğim” diye konuştu.
(İHA)
Tayfun Kar Beyazdır Ölüm şarkısını onun için yazmış - Resim: 1