Abone Ol

Tartışma programlarının lideri kim? İşte TV'nin ocak karnesi!

Interpress, ocak ayında televizyonun medya karnesi raporunu oluşturdu. İşte sonuçlar...

Tartışma programlarının lideri kim? İşte TV'nin ocak karnesi!

Medya takibi şirketi Interpress’in, televizyonda yayınlanan programların yazılı basında çıkan haberlerine göre oluşturduğu ‘Televizyonun Medya Karnesi’ araştırma raporu belli oldu...

Ocak ayında elli dört kanalda yayınlanan, diziden spora, haberden müziğe 568 program hakkında basında toplam 16 bin 439 adet haber ve yazının yer aldığı belirlendi.

Ocak ayında ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizilerin haber şampiyonu

İki bine yakın gazete ve dergide çıkan kanal haberlerinin tek tek incelenmesi neticesinde oluşan ‘Televizyonun Medya Karnesi’ raporuna göre, televizyonda en çok izlenen programların başında yer alan yerli dizilerin haber yarışında geçtiğimiz ay ‘Muhteşem Yüzyıl’ fırtınası vardı. Yazılı basında magazin sayfaları dışına taşan Muhteşem Yüzyıl dizisi, siyasetten ekonomiye kadar her alanda 701 defa haber olduğu belirlendi. Konusu kadar rol alan oyuncuların ortaya koyduğu performanslarıyla geniş bir izleyici kitlesi edinen ‘Öyle Bir Geçer Zaman Ki’ hakkında çıkan 379 haberle ikinci sırayı aldı. Üçüncü sırayı ‘Fatma Gülün Suçu Ne?’ yayınlanan 254 haberle alırken, ‘Arka Sokaklar’ 251 haberle dördüncü, ‘Ezel’ dizisi ise 228 haberle listede ilk beş içinde yer aldı.

Ebru Şallı kadın programlarının yeni lideri

Kadın programları kategorisinde yazılı basında on iki kanalda yayınlanan on sekiz program hakkında 203 haber yayınlandı. Ocak ayında ilk sırada hakkında çıkan 36 haberle Ebru Şallı’nın TV 8’de yayınlanan, spor ile hayatı birleştiren ‘Ebruli’ programı yer aldı. TRT 1’de yeniden ekran karşısına geçen Gülben Ergen’in, ünlü sanatçı ve alanındaki uzman kişileri ağırladığı, sağlık gelişim konularına yer verdiği ‘Gülben’ programı 27 haberle ikinci sırayı aldı. Kanaltürk’te sunuculuğunu Şebnem Özinal’ın yaptığı ‘Bebeğim’ programı ise 23 haberle üçüncü oldu.

‘Show TV’ yarışma programlarının lokomotifi

Geçtiğimiz ay yarışma programları arasında Show TV’de yayınlanan yarışma programları çıkan haber sayısına göre zirveye yerleşti. ‘Yok Böyle Dans’ hakkında çıkan 90 haberle birinci, ‘Yetenek Sizsiniz Türkiye’ 65 haberle ikinci, ‘Canlı Para’ da 64 haberle üçüncü sırayı aldı.

Talk Show’un lideri yine ‘Beyaz Show’

Ocak ayında talk show içinde ‘Beyaz Show’ hakkında çıkan 146 haberle ilk sırayı kimseye kaptırmadı. ‘Disco Kralı’ 51 haberle ikincilikte kalırken, hakkında çıkan 23 haberle ‘Gecekondu’ programı ise üçüncü sırada yer aldı

Yeni yıla da ‘Saba Tümer İle Bu Gece’ birinci sırada

İki bine yakın gazete ve dergide çıkan kanal haberlerinin tek tek incelenmesi neticesinde oluşan geçtiğimiz ayın araştırmasında, yirmi bir kanalda yayınlanan otuz beş sohbet programı hakkında yazılı basında toplam 435 haber yayınlandı. CNN Türk’te ekranların güler yüzlü sunucusu Saba Tümer’in, magazin, sanat, iş ve spor dünyasından birbirinden ünlü konukları ağırladığı  ‘Saba Tümer ile Bu Gece’ programı 123 haberle liderliği yeni yılın ilk ayında da devam ettirdi. İkinci sırada 54 haberle Güneri Cıvaoğlu’nun siyasetten sanata pek çok ünlü konuğu ağırlandığı ‘Şeffaf Oda’ yer alırken, NTV’de radyo dünyasının ünlü isimleri Geveze ve Bay J’nin sunumuyla gerçekleşen ‘Fazla Mesai’ programı 33 haberle üçüncü sırayı aldı.

Tartışma programlarının yeni bir lideri var

Televizyonların Ocak ayı haber araştırmasında, yirmi iki kanalda yer alan elli dokuz tartışma programı hakkında yazılı basında toplam 529 adet haber çıktı. Ali Kırca’nın sunumu ile Show TV’de yayınlanan ‘Siyaset Meydanı’ 52 haberle birinci sırada yer aldı. NTV’de Banu Güven’in gündemdeki konulara özel röportajlarla katkıda bulunduğu ‘Banu Güven İle Artı’ programı çıkan 49 haberle ikinci olurken, Habertürk’de Balçiçek İlter’in sunduğu ‘Söz Sende’ programı hakkında çıkan 39 haberle üçüncü sırayı aldı.