Abone Ol

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli kimdir?

2015 yılında kaybettiğimiz eski başbakan yardımcılarından Ekrem Pakdemirli'nin oğlu Bekir Pakdemirli (45), yeni Tarım ve Orman Bakanı oldu. Peki Bekir Pakdemirli kimdir?

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki yemin töreninin ardından yeni kabinede yer alan bakanları da açıkladı.

2015 yılında kaybettiğimiz eski başbakan yardımcılarından Ekrem Pakdemirli'nin oğlu Bekir Pakdemirli (45), yeni Tarım ve Orman Bakanı oldu.

TARIM VE ORMAN BAKANI BEKİR PAKDEMİRLİ KİMDİR?

1973 yılında İzmir’de doğdu.

Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra, Başkent Üniversitesi’nde İşletme Yüksek Lisansı, Celal Bayar Üniversitesi İktisat Bölümü’nde doktora çalışmalarını yürüttü.

Gıda, tarım, hayvancılık, teknoloji ve otomotiv alanlarında serbest girişimcilik yaptı. Çeşitli şirketlerin kuruluşunda ve yönetiminde bulundu. Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşuarasında yer alan bir firmada ve halka açık bir gıda firmasında Genel Müdürlük görevlerini üstlendi. Uluslararası bir gıda şirketindeki üst düzey yöneticilik görevinin ardından, yine aynı şirkette danışmanlık yaptı.

Turkcell, BİM ve Albaraka Katılım Bankası’nda yönetim kurulu üyesidir. Sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında Tarihi Kemeraltı A.Ş. ve Türkiye Ruh Sağlığı Tedavi Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliklerini, Anadolu Otizm Vakfı Mütevelli Üyeliğini, Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği Üyeliğini sürdürmektedir.

Deniz kaptanlığı, pilotluk ve amatör telsizcilik hobileri vardır.

İngilizce biliyor. Evli, üç çocuk sahibidir.