Abone Ol

Taraf'ın altın varaklı kadeh haberi yalanmış

Sabah gazetesi, Cumhurbaşkanlığı Sarayına tanesi 1000 liradan kadeh alındığını iddia eden Taraf'ın yalan haber yaptığını yazdı. Abdullah Gül zamanında alınan kadeh takımını Emine Erdoğan Çankaya Köşkü'nden getirtmiş. 

Taraf'ın altın varaklı kadeh haberi yalanmış

İşte Sabah'ın o haberi..

Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili yapılan algı operasyonu kapsamında Taraf'ın attığı, paralel kalemlerin sarıldığı "kadeh" yalanı da tutmadı. "Tanesi bin liradan alındı" denilen kadehler, Türkiye'ye gelen kral, kraliçe ve devlet başkanlarını ağırlamak için 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül döneminde alındı. Kadehler, bugüne kadar İngiltere Kraliçesi Elizabeth başta olmak üzere Köşk'te verilen birçok yemekte kullanıldı. Paralel yapının kalemlerinin günlerce sosyal medyada attığı iftiralar da deşifre olurken, kaynaksız iftira haberlerde ve yapılmak istenen algı operasyonunda nasıl akıl tutulması yaşandığı görülmüş oldu. Edinilen bilgilere göre Saray'a yeni mutfak ve dekorasyon ürünü alınmadı. Saray'da kullanılan tüm mutfak malzemeleri Çankaya Köşkü'nden taşındı. İç dekorasyonda kullanılması için Çankaya Köşkü'ndeki tüm tablolar ve dekorasyon ürünleri Saray'a getirildi. SABAH'a bilgi veren bir cumhurbaşkanlığı yetkilisi, Köşk'te kullanılan tüm ürünlerin Saray için de yeterli olduğunu ve yeni alımlara ihtiyaç duyulmadığını ifade etti. Yetkili, "Bunlar devlet geleneğinde olan şeyler. Devlet başkanlarını ağırlamak için alınıyor. Buna uygun şeyler alınması doğal" dedi. Öte yandan habere konu olan kadehlerin ithal değil yerli üretim olduğu ortaya çıktı. Fiyatının bin lira olduğu yalanının ise paralel algı operasyonu bir parçası olarak degerlendirildi.

Taraf'ın altın varaklı kadeh haberi yalanmış - Resim: 1

ERDOĞAN "YERLİ OLSUN"
Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın iç tasarım ve mimarisinde kullanılmak istenen malzemeler ile ilgili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "mutlaka yerli üretim olsun" talimatı verdiği öğrenildi. Saray zemin ve duvarlarında kullanılan mermerlerin bir kısmının ithal olması talebinin Erdoğan tarafından, "Afyon mermeri yetmiyor mu?" denilerek reddedildiği, hemen hemen tüm alanlarda yerli ürünlerin kullanıldığı ifade edildi.

Taraf'ın altın varaklı kadeh haberi yalanmış - Resim: 2

SABAH