Abone Ol

Tanju Gürsu hayatını kaybetti

Türk sinemasının unutulmaz jönlerinden Tanju Gürsu tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 77 yaşındaki Tanju Gürsu, solunum yetmezliği nedeniyle yoğun bakımda tedavi görüyordu.

Bir yıldız kaydı... Tanju Gürsu hayatını kaybetti

Başarılı oyunculuğu ve yakışıklılığıyla bir döneme damga vuran Tanju Gürsu, solunum yetmezliği nedeniyle Bostancı FSM Hastanesi'nde yoğun bakıma alınmıştı.

Gürsu'nun hastaneye kaldırıldığı haberini, oyuncu ve yönetmen kardeşi Temel GürsuFacebook hesabından “Canım Ağabeyim Tanju Gürsu Yoğun Bakımda Sevenlerinin Dualarına İhtiyacı Var..” mesajı ile duyurmuştu.

Tanju Gürsu'nun yapılan tüm müdahalelere rağmen hayata gözlerini yumduğu açıklandı.

TANJU GÜRSU KİMDİR?
1938 yılında Trabzon'un İskenderpaşa Mahallesi'nde dünyaya gelen usta oyuncu Trabzon Lisesi'ni bitirdi. 1962 yılında Ses Dergisi'nin açtığı yarışmayı kazanıp, oyuncu olarak sinemaya başlayan sanatçı, birçok film ve dizide rol aldı.

Anıt Film adlı bir şirket kurarak yapımcılık da yapan sanatçı ayrıca üç film senaryosu yazmış ve beş filmde yönetmenlik yapmıştı.

İlk kez 1988 yılında Kurtar Beni filmiyle Altın Portakal kazanan Gürsu, 1997 yılında Köpekler Adası filmiyle En İyi Erkek Oyuncu dalında bir kez daha ödüle layık görülmüştü.

DHA ve CHA