Abone Ol

Tamzara dokumasına İvana Sert defileli tanıtım

Tamzara Dokuması'nın tanıtımı amacıyla, '2'nci Tamzara Defilesi' düzenlendi.

Tamzara dokumasına İvana Sert defileli tanıtım

GİRESUN’un Şebinkarahisar İlçesi'nde, Tamzara Mahallesi Güzelleştirme Derneği öncülüğünde, yöreye özgü Tamzara Dokuması'nın tanıtımı amacıyla, '2'nci Tamzara Defilesi' düzenlendi. Koreografisini modacı Uğurkan Erez'in hazırladığı defilenin baş mankenliğini Ivana Sert yaptı.

Tarihi Tamzara Mahallesi'nde gece geç saatlerde yapılan defilenin açılışında konuşan Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı, ilçenin tarihi itibariyle önemli bir merkez olarak konumlandığını ve Osmanlı'ya sancak beyliği, Türkiye Cumhuriyeti'nde vilayet olan kadim bir şehir olduğunu söyledi. Tamzara dokumasının tarihi el sanatlarından kalma önemli bir ürün olduğunu kaydeden Başkan Yılancı, şöyle dedi:


Tamzara dokumasına İvana Sert defileli tanıtım - Resim: 1

“1800’lü yıllarda Tamzara’da bulunan 1500 tezgahın sayısı, Cumhuriyetin ilk yıllarında 100’e kadar düşmüş, giderek kan kaybetmiştir. Sanayileşme ve başka faktörlerle de günümüzde de çok azaldı. AB projesiyle unutulmaya yüz tutmuş Tamzara'yı gün yüzüne çıkardık, ev hanımlarını meslek sahibi yaptık ve ekonomilerine katkı sağladık. Kaymakamlık ve belediye öncülüğünde Tamzara dokuması bu hale geldi. İnanıyorum ki bu etkinlik ile birlikte Tamzara dokuması ulusal ve uluslararası pazarda yerini bulur.”

Keman sanatçısı Ceren Aksan’ın konserinin ardından Denim Tasarımcılar Derneği Başkanı Ahmet Giray Yılmaz’ın hazırladığı ve Tamzara dokumalarının yer aldığı, ‘His koleksiyonu’ adlı ve baş mankenliğini İvana Sert'in yaptığı defile gerçekleştirildi. 40 mankenin katıldığı defilenin ardından Ahmet Giray Yılmaz’ın doğum gününün kutlanmasıyla etkinlik sona erdi.


Tamzara dokumasına İvana Sert defileli tanıtım - Resim: 2
Tamzara dokumasına İvana Sert defileli tanıtım - Resim: 3
Tamzara dokumasına İvana Sert defileli tanıtım - Resim: 4
Tamzara dokumasına İvana Sert defileli tanıtım - Resim: 5
Tamzara dokumasına İvana Sert defileli tanıtım - Resim: 6
Tamzara dokumasına İvana Sert defileli tanıtım - Resim: 7
Tamzara dokumasına İvana Sert defileli tanıtım - Resim: 8
Tamzara dokumasına İvana Sert defileli tanıtım - Resim: 9