Abone Ol

Süslü kadınlar bisiklet turuna büyük ilgi

İzmir, Ankara, Antalya, Muğla, Adana gibi pek çok ilde 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' etkinliği yapıldı.. Yüzlerce kadın, bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması, egzozsuz bir hava sahasına dikkat çekmek için kent turu attı.

Süslü kadınlar bisiklet turuna büyük ilgi

İzmir'de Konak Meydanı’nda saat 17.00’de ’Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’ etkinliği kapsamında toplanan yaklaşık 500 kişi, bisikletin yaygınlaştırılmasını, terör olaylarının son bulmasını istedi. Etkinliğe bisikletleriyle katılardan Filiz Morovaineler, "Bir bisiklet tutkunuyum. Kadınlar olarak sesimizi duyurmak istiyoruz. Bütün kentlerin bisiklet kullanımı için iyi birer altyapıya sahip olmalarını istiyoruz. Sürdürülebilir ulaşım istiyoruz. Bisikletin yaygınlaştırılması için buradayız. Kadınlar olarak burada buluştuk, herkes çok renkli umarız gelecek de bu şekilde renkli olur" dedi.

Süslü kadınlar bisiklet turuna büyük ilgi - Resim: 1

Katılımcılardan Dilek Biçer ise şunları söyledi: "İzmir’de yaşıyorum, amacımız egzoz dumanından uzak bisikletle uzak hedeflere ulaşmak. Bunun yanında doğayı kirletmeden süslü bir şekilde buraya geldik."

Betül Gezen de, "Daha önce de bu etkinliğe katılmıştım. Temiz hava için motorlu araçlarsız işe ve okulumuza gidebilmek istiyoruz. İnsanlar tek başına otomobillerde yolculuk yapıyorlar, bisikletin yaygınlaştırılması gerekiyor" dedi.

Süslü kadınlar bisiklet turuna büyük ilgi - Resim: 2

Otomobilini satıp bisiklet satın aldığını belirten Koray Erdem ise, "Benim yaşam biçimim bisiklet. Otomobilimi sattım ve bisikletimle gidiyorum her yere. Süslü kadınlar bisikletlere hakim olduklarını ispatlamak için böyle bir etkinlik düzenledi" ifadelerini kullandı.


Üniversite öğrencisi Tuğçe Ekren de "Hemşirelik bölümü öğrencisiyim, aynı zamanda spor da yapıyorum. Bu etkinliği çok anlamlı buluyorum. Çok güzel ve renkli görüntüler ortaya çıkıyor" dedi.

Süslü kadınlar bisiklet turuna büyük ilgi - Resim: 3

Etkinliğe destek veren CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Süslü kadınlarımızın yaptığı etkinliği biz de önemsiyoruz. Bu etkinliğin Türkiye’nin en aydınlık kenti İzmir’den, hem kadın haklarına hem kadına şiddete hem de teröre karşı bir mesaj olmasını diliyorum. İzmir’in belirli bölgeleri engebeli, yeni düzenlemelerle uygun bölgelere bisiklet yolu yapıyoruz. Bisiklet kullanımını ulaşım amaçlı da yaygınlaştırmak istiyoruz" diye konuştu.


NEDEN TOPLANDIK

Grup adına basın açıklaması yapan Sema Gür etkinliği düzenlemekteki amaçlarını şöyle anlattı: "Süslendik, çünkü dikkat çekmeye çalışıyoruz. Bisiklet sadece spor amaçlı kullanılmaz. Bisiklet aynı zamanda ulaşım aracıdır. Yaşamın bir parçası olabilir. Biz kadınlar korkmadan, çekinmeden yollarda olmalıyız. ’Dünya otomobilsiz kentler gününe’ vurgu yapmak için buradayız. Yollar yalnızca motorlu araçlara ait değildir. Yollarda birçok bisikletli hayatını kaybetti. Kadınlar olarak görünür olmak istiyoruz. Ama en çok da acı bir süreçten geçen güzel ülkemizin kadınları ağlamasın istiyoruz. Hep birlikte barış içinde yaşamının nasıl bir şey olduğunu hatırlamak istiyoruz. Barış zor kazanılır kolay kaybedilir. Kadın konuşursa, kadın dışarıda olursa dünya değişir."

Açıklamanın ardından bisikletlerine binen gruptakiler, düdük ve zil sesleri eşliğinde Alsancak’ta tur atıp etkinliği Gündoğdu Meydanı’nda giderek etkinliği sonlandırdı.

Süslü kadınlar bisiklet turuna büyük ilgi - Resim: 4

Adana, Eskişehir Antalya, Ankara, Muğlu gibi pek çok ilde de benzer etkinlik vardı.