Abone Ol

Survivor'da finali izlemenin maliyeti 4 bin TL!

Milliyet yazarı Sefa Karahasan Kıbrıs'ta yapılacak survivor finaliyle ilgili çarpıcı bilgiler aktardı...

Survivor'da finali izlemenin maliyeti 4 bin TL!

İşte o yazı..

TV8’nin patronu Acun Ilıcalı, son yıllarda Kuzey Kıbrıs’ın gönüllü Turizm Bakanı gibi. Acun Bey, milyonların izlediği ‘Survivor’ finallerini her sene Kıbrıs’ta yaparak, finale yaklaşıldığı andan itibaren adını kullanarak ülkenin tanıtımına büyük katkı sağlıyor. Bunu yaparken, KKTC’den bir kuruş menfaat beklemiyor. Gönülden Kıbrıslı Türkler’i destekliyor.

Survivor'da finali izlemenin maliyeti 4 bin TL! - Resim: 1Survivor Damla Can'ın herkesten gizlediği sevgilisi kim?

Bunu KKTC’nin tüm yetkilileri de yakından biliyor. ‘Survivor’ finali ile ilgili konuştuğum Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu, finalin Kıbrıs’ta yapılacak olmasından çok mutlu. “Acun Bey’e, KKTC Turizm Bakanı olarak teşekkür ediyorum. En fazla eksikliğimiz olan tanıtım konusunda ciddi desteği oluyor” diye konuşan Ataoğlu, “Survivor’ın gelecek dönemlerde bir haftalık sürece yayılmasını da isteriz. Acun Bey’i ve ekibini burada bir hafta boyunca ağırlamaktan mutluluk duyarız” dedi. Acun Ilıcalı’ya, Kuzey Kıbrıs turizmine katkılarından dolayı bir plaket verilmesi düşünülüyor.

Eğer müsaitlik olursa, Bakan Sayın Ataoğlu ile Acun Bey buluşabilir. Böylece Ataoğlu’nun, KKTC hükümeti olarak Acun Medya’ya, ilk elden teşekkür edeceğini söyleyebiliriz.

Ada’ya çıkarma

Daha önce Kaya Artemis Otel’de düzenlenen final ise bu sene Nuh’un Gemisi’nde yapılacak. Acun Medya, bu sene Kaya Artemis Otel’den 250’nin üzerinde bir oda talep etti. Bu talep, Yarışmanın final haftası olduğu dönemde karşılanamayacak durumda olunca, final Nuh’un Gemisi Otel’e alındı. Bir sorun veya sıkıntı yok. Nuh’un Gemisi Otel’de de final için hummalı bir çalışma var. Bu hafta otelin tüm odaları kapanmış. 611 oda full. Yarışma için ekipler bugün Ada’ya gelmeye başlayacak. Acun Bey’in de finalden bir gün önce otele yerleşmesi bekleniyor. Suit bir odada kalacak Acun Bey’in rahat çalışması için tüm ince ayrıntılar düşünülmüş.

Bin 200 kişilik izleyici

Final için yaklaşık bin 200 kişilik alanda da çalışmalar başladı. Finali izlemek için kişi başı 350 TL ödemek gerekiyor. İki kişi finali izleyeyim, otelde kalayım derse, iki gece için ödeyeceği ücretin toplamı 4 bin TL. Sadece izleyiciden toplanacak ücret yaklaşık 500 bin TL. Bunun yanında final Ramazan ayına denk geldiğinden çalışmalar da iftara göre ayarlandı. Yarışmanın canlı yayını iftarın ardından başlayacak. Acun Bey bu sene yarışmayla ilgili medyaya konuşmama kararı aldı. Bu nedenle, Ada’ya gazeteci daveti de olmadı. Belki de böylesi daha iyi. Kimseyi de küstürmüş olmuyorsunuz. Son olarak; Kıbrıs’ta ‘Survivor’ finali yaklaştıkça yürüyemez duruma geliyorum. ‘Sefa Bey, Survivor Kıbrıs detayları nedir?, Ne olacak?, Sizce finali kim kazanır?’ diye soran yaşlısı genci herkes merak ediyor. Kısacası Ada finale kilitlenmiş durumda.

MİLLİYET