Abone Ol

Survivor ünlülerin ezici ağırlığıyla başladı ama...

İşte yılın beklenen o zamanı geldi. Survivor 2016, 7 Şubat Pazar gecesi ilk bölümüyle başladı. Survivor'da ilk gece, iki oyunu birden alan ünlülerin ezici ağırlığıyla başladı.

Survivor ünlülerin ezici ağırlığıyla başladı ama...

Radikal'den Defne Akman'ın analizi şöyle...

İşte yılın beklenen o zamanı geldi. Survivor 2016, 7 Şubat Pazar gecesi ilk bölümüyle başladı. Survivor’da ilk gece, iki oyunu birden alan ünlülerin ezici ağırlığıyla başladı.

Yarışmanın ilk gününde hezimete uğrayan Gönüllüler daha kamyonda giderken içlerinden birinin doğru tutunamayarak düşmesi, diğerinin ona düştüğü için gülmesi, Efecan’ın ise gülen takım arkadaşını paylamasıyla kolay çözüldükleri yönünde işaretler verdiler.

Derken Acun Ilıcalı, Hummer jeepiyle kumların üzerinde kocaman tekerlekleriyle kayarak, ACDC/ Highway to Hell eşliğinde görkemli bir giriş yaptı. Bu arada Survivor’ın anlı şanlı müziklerine ne oldu? Tüm bölüm boyunca gaza getirici tek müzik kullanımı Acun’un girişiydi. Yoksa bu açığı Yılmaz Morgül şarkılarıyla mı kapatmayı düşünüyorlar?

Survivor ünlülerin ezici ağırlığıyla başladı ama... - Resim: 1Yılmaz Morgül daha yarışmaya başlamadan yere çakıldı

İki takımın yarışmacıları da ne varsa, takıp takıştırıp gelmişti. Sıra sıra kolyeler, bilezikler, ipler, bandanalar hepsi yıkılıyor. Özellikle Tuğba Özay kafasına taktığı ortasında Tuğba yazan Kızılderili tüyleri ile iddiasını ortaya koydu.

Yedi aylık prematüre doğduğu için doğuştan survivor olduğunu savunan Yılmaz Morgül, herkesin en merakla izlediği yarışmacı. Ben zaten yüzme bilmiyorum dedi, sonra Acun’a ne zaman yemek yiyeceğiz, restaurant saat kaçta açılıyor diye sordu. Yılmaz Morgül, adayı Hindistan cevizlerini ve manzarayı çok beğendi, oyunu kazanamasa da en önemli görevinin takımın ruhunu oluşturmak olduğunu söyleyerek, kendisini grubun ruhani lideri ve moralcibaşısı olarak atadı. İlk vecizesi ise: “Ben insanları kitap gibi okurum ama sonuçta kendi bildiğimi okurum.”

Yılmaz Morgül’ün yancısı Tuğba Özay ise kendini hala 90larda bir Televole programında sandığı için vaktinin çoğunu Yılmaz Morgül’ü överek ve alkışlayarak geçirdi. Kendisi şiir okumayı çok sever, ben ilerleyen bölümlerde ateş başında böyle içli bir performans bekliyorum açıkçası. Bir de sporcu olduğu için Nagihan ile arkadaşlık etmeye başladı. Ancak takım arkadaşı Eda, bu durumdan hoşlanmadı. Tuğba’nın oyunlarda beceriksiz olduğunu kendisine fırsat verilirse daha başarılı olacaklarını ifade etti.

Ünlüler takımından Yunus Günçe,” Survivor; hem start hem finiş. Bunlar ne demek ilerleyen zamanlarda anlatacağım” diyerek yarışmanın en yavan konuşmalarını yapacağının işaretini verdi. Yunus, zaten aslında rehabilitasyon kapsamında adaya geldiğini düşünüyor. Ateş etrafında oturup, ekiple konuşarak her şeyi çözmek taraftarı. Aradığı grup terapisi tadını burada yakalayacak inşallah.

Bir de Acun’a abi diye hitap eden Efecan var. Efecan, Gönüllüler takımında. Her ne kadar sinerji, enerjiyi ağzından düşürmese de daha adaya varmadan arkadaşlarıyla itişmeyi başaran Efecan ne kadar sinerjik olacak, göreceğiz.

Survivor 2016’nın açılış bölümünde iki oyun oynandı. Bunlardan biri yarışmacıların yatabileceği üstü kapalı bir barınak ödülü için diğeri ise, takımlarına yeni bir yarışmacı da ekleyebilecekleri dokunulmazlık içindi.

Survivor’da bu sene şartlar daha ağır. Yarışmayana yatak yok. Barınak ödülü için, yarışmacılar beşer kişilik takımlar oluşturdular. İşte Benim Stilim’de bol kavga çıkartması ve çok konuşmasıyla tanınan Nihal zaten en başından ben küpleri taşıyamam dedi ve işleri takım arkadaşlarının üzerine yıktı. Barınak ödülünü 7-4 ile ünlüler aldı. Gönüllüler, ilk gece üstü açık yatmak zorunda kaldı. Tropik ve maceralı bir tatile geldiğini düşünen Nihal Candan, ayağına kum gelmesinden, böceklerden çok rahatsız oldu ve yengeçler onu yiyecek diye çok ağladı.

Gönüllüler’de bir başka aşina olduğumuz yüz ise, daha önce Ütopya’da izleyici oyları ile birinci seçilen Semih. Semih, henüz yarışmanın başında olduğu için bolca konuşuyor, planlar yapıyor, yandaşlarını belirliyor. Nasıl yarıştığını ilerdeki bölümlerde göreceğiz.

Bilhassa Avatar Atakan’ın katkılarıyla Ünlüler ikinci yarışma olan Dokunulmazlık oyununu da kazandılar. Böylece takımlarına yeni bir yarışmacı ekleme hakkını elde ettiler. Ünlüler takımına eklenecek yeni kişi, dört aday yarışmacı arasından SMS oylarıyla seçilecek ve hemen Salı günü yeni takımına dahil olacak. İngiltere’de doğup büyüyen Mehmet, İzmir’de yaşayan Yağmur, judocu Seda ve Rizeli kaptan Alper adaylar arasında.

Ünlüler takımına girmeye aday dört yarışmacı arasında en dikkat çekeni istekli yaklaşımı ve sevimli tavırlarıyla Mehmet.

Gönüllüler öyle ham ve hazırlıksız ki normalde dökülmesi gereken Ünlüler 2’de O yaparak onları geride bırakmayı başardı. Ama burası Survivor, işler hiç belli olmaz, rüzgar bir bakarsınız başka yönden eser. İzleyip göreceğiz.