Abone Ol

Türk jetleri Rus savaş uçağını düşürdü!

URİYE sınırından gelen son dakika haberlere göre bir savaş uçağı düşürüldü. TSK askeri kaynaklarına göre savaş uçağı sınır ihlali yaptığı için Türk jetleri tarafından vuruldu.

Türk jetleri Rus savaş uçağını düşürdü!

Düşen savaş uçağının kime ait olduğu henüz bilinmiyor. Uçağın Türkmen Dağı yakınlarına düştüğü belirtiliyor.

Habertürk muhabiri Murat Karataş'ın bölgeden bildirdiği bilgiler şöyle, "Sabah saatlerinde Türkmen bölgesi ile ilgili haber hazırlıklarımızı sürdürürken bir anda gökyüzünde savaş uçağı belirdi. Gözler yeni bir bombalama olup olmayacağına dair uçağa döndüğünde uçağın bir alev topuna döndüğünü ve hızla aşağı indiğini gördük."

Pilotların paraşütle atladığı iddia ediliyor. Bölgedeki kaynaklar Sınır ihlali yapan uçağı Türk jetlerinin düşürdüğünü söyledi.

Türk jetleri Rus savaş uçağını düşürdü! - Resim: 1

Türkiye, Rus savaş uçaklarının Suriye’de Türkmen bölgesine yaptığı bombardımanın ardından Rusya’ya nota vererek, “Sınır güvenliğimiz fiilen ihlal edilirse angajman kurallarımızı uygularız” uyarısı yapmıştı.

Doğan Haber Ajansı'na göre cephedeki Türkmen kaynakları, sınırımıza çok yakın olan Suriye’nin Yamadi köyünde kurulu çadırların üzerine uçak düştüğünü, pilotların paraşütle süzüldüğünü gördüklerini söyledi.

Bu bilgi henüz farklı kaynaklar tarafından teyit edilemezken, DHA ekibi de bölgeden dumanların geldiğini bildirdi.