Abone Ol

Süreyya Ciliv yeni işini ve şirketine isim bulma öyküsünü anlattı

9 yıl boyunca Turkcell Genel Müdürlüğü yapan Süreyya Ciliv, Bloomberg HT'de Finans Merkezi programında Gökhan Şen'in sorularını yanıtladı.

Süreyya Ciliv yeni işini ve şirketine isim bulma öyküsünü anlattı

Turkcell eski CEO'su Süreyya Ciliv, yeni projelerini ve teknoloji şirketlerinin geleceğini anlattı. Ciliv yeni şirketinin adını oğlu ile birlikte isminin baş harflerinden bulmuş...
Süreyya Ciliv özetle şöyle konuştu;
"Turkcell'den sonra ne gibi bir şey yaparım diye düşündüm ve yeni şirkete oğlumun bulduğu bir isim olan System Capital adını verdim. Süreyya'nın S'si ve Ciliv'in C'si olarak baş harflerden System Capital adını bulduk. Bunu da Science Technology Engineering Mathematics'ten esinlenerek kısaca "System Capital" olarak belirledik. Orta boy firmalarla nasıl teknolojiyi daha ileri boyuta götürebiliriz onu düşünüyoruz. Bunlar için finansman çözümü ve fon arayışında bulunuyoruz.

EN ZENGİNLER SEATTLE'DA YAŞIYOR
Ben işe bir portföy yöneticisi olarak bakmıyorum. Faize yatırım yapmaktansa doğru işlere yatırım yapmak uzun süreli ve çok daha getirisi yüksek olur. Ayrıca bir iş başarmanın hazzı da başkadır. Harvard'dan arkadaşlarım var onlarla birlikte çalışıyorum. Turkcell benim için çok özel bir dönemdi. 9 yıl da çok önemli deneyimler elde ettim. Benim yaşadığım Seattle küçük bir kent olmasına rağmen dünyanın sayılı zenginleri yaşıyor. Artık teknolojiyi iyi kullanan şirketler öne çıkıyor Türk işadamının şunu devamlı hatırlaması lazım; Türk ekonomisi dünya ekonomisinin yüzde 1'i civarında yani diğer yüzde 99'u da gözardı etmemek lazım ben de tecrübemle hem şirketlere değer katmak hem de kendim yatırım yapmak istiyorum.
"ZUCKERBERG VE BEZOS GİBİ ÖRNEKLER"
Yatırım yaparken doğru insana yatırım yapmak çok önemli. Doğru insan doğru iş doğru zamanlama gelince ortaya büyük fırsatlar çıkıyor. Bazı insanlar bilgi sahibi olamalarına rağmen aksiyona dönüştürmüyorlar. Konuşuyorlar fakat kesin karar verip o fırsata odaklanıp aksiyon almak lazım bunların sonucunda Mark Zuckerberg, Jeff Bezos gibi insanlar ortaya çıkıyor. Biz bu aksiyon için arkadaşlarımla çalışacağız. Farklı düşünen dürüst insanlara yatırım yapınca büyük başarılar ortaya çıkıyor küçük şehirlerde bile.
Hangi okuldan gelirseniz gelin önemli olan hayat boyu öğrenen bir insan olmanız ve meraklı olmanız."