Abone Ol

Sur'da klip çeken polis memuru açığa alındı

DİYARBAKIR Sur'da yasaklı sokaklarda klip çeken polis memuru açığa alındı.

Sur'da klip çeken rapçinin kimliği belirlendi

DİYARBAKIR'ın merkez Sur İlçesi'nde sokağa çıkma yasağı uygulanan mahallede kar maskesi takıp, 'Yalnızım Atam (Sur Şehitlerimiz Anısına)' adlı klip çeken kişinin polis memuru olduğu ortaya çıktı.

Valilik yaptığı idari soruşturma kapsamında polis memurunun açığa alındığını duyurdu.

Sur ilçesi Savaş, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Cemal Yılmaz ve Hasırlı mahalleleri ile Gazi Caddesi'nde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi amacıyla 2 Aralık günü ilan edilen sokağa çıkma yasağı, operasyonların 9 Mart'ta sona ermesine rağmen sadece Gazi Caddesi'nde kaldırıldı. Sokağa çıkma yasağının halen devam ettiği ve vatandaşların ancak Sur Kaymakamlığı'ndan izin aldıktan sonra polisler gözetiminde evlerini görmeye gidebildiği 5 mahalleden biri olan Fatihpaşa'daki tahrip olan Kurşunlu Camisi ve çevresindeki sokaklarda kar maskesi takan ve kendine 'Sat5' adını veren bir rapçi tarafından 'Yanlızım Atam (Sur Şehitlerimiz Anısına)' klip çekildiğinin ortaya çıkması üzerine Valilik harekete geçti. Vatandaşların terk etmek zorunda kaldığı evlerden birinde telsizden geçen "Allah için vurun, peygamber için vurun, şehitlerimiz için vurun" anonsu ve kar meskeli rapçinin tabancaya mermi sürmesiyle başlayıp, tahrip olan sokaklarda gezmesiyle devan eden klibi, bir polis memurunun çektiği ortaya çıktı.

KLİP ÇEKİMİ İÇİN İZİN ALINMAMIŞ

Valilik tarafından yapılan idari soruşturma kapsamında klibi çeken kar maskeli polis memurunun açığa alındığı bildirildi. Söz konusu kliple ilgili Valilik tarafından yapılan açıklamada şunlar yer aldı:

"Diyarbakır'ın Sur İlçesinde limiz Sur İlçesinde, BTÖ mensuplarınca kazılan çukurların kapatılması ve oluşturulan barikatların kaldırılması amacıyla uygulanmakta olan sokağa çıkma yasağının devam ettiği ve BTÖ mensuplarının attıkları patlayıcı madde nedeniyle yanan Fatih Paşa (Kurşunlu) Camii ve çevresinde bir müzik klibi çekildiği çeşitli haber sitelerinde ve sosyal medyada tespit edilmiştir. Söz konusu klip çekimi için, yetkili makamlara yapılan herhangi bir izin başvurusu bulunmamaktadır. Konuyla ilgili olarak yapılan inceleme neticesinde bir polis memuru açığa alınmıştır."