Abone Ol

Sultanahmet'te canlı bomba dehşeti! 10 ölü, 15 yaralı

İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda patlama meydana geldi. İstanbul Valiliği patlamada 10 kişinin öldüğü 15 kişinin yaralandığını açıkladı

Sultanahmet'te canlı bomba dehşeti! 10 ölü, 15 yaralı

Sultanahmet Meydanında sabah saatlerinde büyük bir patlama sesi duyuldu. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İlk belirlemelere göre,10 kişi öldü 15 kişi yaralandı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sultanahmet Meydanı’nda meydana gelen patlamaya ilişkin Başbakanlık Resmi Konutu’nda Başbakan Ahmet Davutoğlu’na bilgi veriyor.

Sultanahmet'te canlı bomba dehşeti! 10 ölü, 15 yaralı - Resim: 1Sultanahmet'te patlama anında yaşananlar

İŞTE PATLAMA ANI...

Sultanahmet'te meydana gelen patlamaya ilişkin bir turist rehberinin çektiği ve patlama anına ilişkin olduğu iddia edilen fotoğraf sosyal medyada yayınlandı. Sultanahmet meydanında bulunan Dikilitaş'ın hemen yanında çekilen fotoğrafta patlamanın hemen ardından yükselen alevler objektife yansıyor.

Sultanahmet'te meydana gelen patlamada yaralananlar, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Sultanahmet'te canlı bomba dehşeti! 10 ölü, 15 yaralı - Resim: 2

Patlamanın ardından olay yerine gelen çok sayıda polis ekibi, Sultanahmet Meydanı çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Meydan çevresine şerit çeken Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü polisleri, patlamanın olduğu bölgeye vatandaşların ve basın mensuplarının girmesini engelliyor.

Sultanahmet'te canlı bomba dehşeti! 10 ölü, 15 yaralı - Resim: 3Görgü tanığı: Canlı bombaydı

Sultanahmet Meydanı'na gelen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Aralarında durumu ağır olanların da bulunduğu yaralılar, ambulanslarla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta olmak üzere çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Olay Yeri İnceleme Şube ve Bomba İmha Şube müdürlüklerine bağlı uzman polisler, patlamanın nedenini tespit etmek için çalışmaya başladı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis helikopteri de Sultanahmet bölgesinde havadan denetim yapmaya başladı.

PATLAMADAN İLK FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Sultanahmet'teki patlamanın sebebinin canlı bomba olduğu bilgisi verildi.

Sultanahmet'te canlı bomba dehşeti! 10 ölü, 15 yaralı - Resim: 4Sultanahmet'e giden polisler kaza yaptı!

BOMBA İMHA EKİPLERİ BÖLGEDE

Polis ekipleri patlamanın meydana geldiği bölgeye kimse yaklaştırılmıyor. Olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

İkinci bir patlama olabileceği ihtimali sebebiyle bomba imha ekipleri de bölgeye geldi. Olay yeri geniş bir abluka altına alındı.