Abone Ol

STV, Ankara ve İstanbul'daki binalarını sattı!

CHP İstanbul Milletevekili Barış Yarkadaş, Türksat'ın kararı nedeniyle STV Ankara ve İstanbul'daki binalarını satışa çıkardığını açıkladı.

STV, Ankara ve İstanbul'daki binalarını sattı!

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Gürkan Hacır'ın Halk Tv’de sunduğu Şimdiki Zaman programında basına uygulanan sansür ve baskılara tepki gösterdi.

'Biz hukuktan yanayız'

Yarkadaş, AKP iktidarının Cumhuriyet rejiminin kırıntılarını dahi ortadan kaldırmaya çalıştığını ifade ederek, tüm muhalif seslerin kısılmaya çalışıldığını kaydetti.

Yarkadaş; Türksat’ın bu gece haksız ve hukuksuz bir şekilde Samanyolu’nun da içinde bulunduğu 14 kanalı yayın platformundan çıkaracağını da ifade etti.

SAMANYOLU BİNASI 6,5 MİLYON DOLARA SATILDI

Programda Türkiye’nin ilk kez duyduğu önemli bir bilgiyi de paylaşan Yarkadaş, Samanyolu TV yöneticilerinin dün Ankara’daki Samanyolu TV’nin de içinde bulunduğu medya grubu binasını 6,5 milyon dolara sattığını duyurdu.

Samanyolu grubu yöneticilerinin gruba kayyum atanacağı yönündeki endişeleri nedeniyle binayı 6,5 milyon dolara sattıklarını belirten Yarkadaş, “Kayyum gelirse 600 çalışan, aileleriyle birlikte 4-5 bin kişi mağdur olacak, kanal yöneticileri bu parayla çalışanların tazminatlarını ödeyecekler” dedi.

'YAPILANLAR ZULÜMDÜR'

Grubun geçen hafta tüm dizi ve prodüksiyon şirketleriyle olan anlaşmalarını da iptal ettiğini kaydeden Yarkadaş; “Bu nasıl kin, aileleriyle birlikte 5000 kişi mağdur. Kışın ortasında yapılan tam anlamıyla zulümdür” dedi.

Öte yandan Kanaltürk ve Bugün TV'deki uygulamaları da eleştiren Yarkadaş, 100 kişinin işten atıldığını hatırlatarak, işsiz kalan gazetecilere İş Kanunu’nun 25.maddesi gerekçe gösterilerek tazminat ve işsizlik maaşı dahi verilmediğini söyledi.

Yarkadaş, tek amaçlarının hukuk ve adaletin sağlanması olduğunun altını çizerek, "Haksızlık ve hukuksuzlukların karşısındayız, biz Ergenekon ve Oda TV davalarına da katıldık, ordaki haksızlık ve hukuksuzlukları da haykırdık. Şimdi de bu haksız ve hukuksuz uygulamaların karşısındayız" dedi.

Programda Sözcü ve Aydınlık gazetelerine G-20 zirvesi nedeniyle uygulanan akreditasyonları da eleştiren Yarkadaş, "G-20 zirvesine katılan tüm liderlere mektup yazarak bu akreditasyon skandalını dünyaya duyurduk" dedi.