Abone Ol

Star TV'ye gay tepkisi: Koriş'in abartılı feminen sahneleri ne olacak?

Star TV Delibal filmini yayınladığında ortalık ayağa kalktı. Filmde geçen GAY sözü sansürlenmişti. Gzone dergisi yazarı Murat Renay'a göre Star TV eşcinseller konusunda ikiyüzlü davranıyor. En büyük kanıtı da Kiralık Aşk'ın Koriş'i...

Star TV'ye gay tepkisi: Koriş'in feminen sahneleri ne olacak?

İşte Murat Renay'ın o yazısı..

Türkiye’nin güzide Tv kanallarından Star Tv, 4 Ekim Salı gecesi yayınladığı “Delibal” filmindeki “gay” kelimesinin geçtiği 3 diyaloğu sessizleştirerek sansürledi.

Bu sansür sonrasında tüm eşcinseller var oluşlarının nasıl büyük bir ayıp ve kusur(!) olduğunu anlayarak heteroseksüel olmaya karar verdi. O günden beri eşcinsel camiada büyük bir azalma söz konusu…

Dalga geçiyorum evet. Yani ilk kısmı doğru, Star Tv bu dangalakça hareketi yaptı. Ancak bu hareket sonrasında eğer bizden bir “kendimizden utanma” ya da “kendimizden vazgeçme” bekledilerse, daha çok beklerler.

Eşcinsel olmak ayıp mıdır, küfür müdür? Birinin anasına mı sövülmektedir o sahnede? “Ben geyim” diyen film karakteri kendi kendine hakaret mi ektmektedir? “Ben şerefsizim” mi demektedir? Siz hangi akla hizmet ederek bu kelimeyi sansürlediniz Star Tv, bize bir anlatsanıza?

Diyeceksiniz ki; ne var bunda? Ne olacak? Konuyu abartmayın.

Abartmıyoruz. Eşcinselliği bir ayıp gibi gösterdiğiniz sürece, LGBT bireyleri umutsuzluğa sürükleyen ve toplumda nefreti kıvılcım kıvılcım da olsa körükleyen sizsiniz.

Gelelim işin başka bir boyutuna; aynı homofobik Star Tv, kanalında neredeyse 1,5 senedir yayınlanan bir dizi olan “Kiralık Aşk”ta feminen bir gey karakter olan “Koriş” ile rating avcılığı da yapıyor.

Koriş’in aforizmaları, abartılı hareketleri bir komedi unsuru olarak kullanılıyor.

Ha elbette, bir eşcinselin feminen davranmasında bence bir sorun yok ya da her eşcinsel feminen değil ya da her feminen davranan da eşcinsel değil ancak konu “klişe” olunca elbette biz Koriş karakterinin deneyimlerimize dayanarak “eğlenceli eşcinsel karakter” olarak sunulmak istendiğini biliyoruz.

Gerçi rolü canlandıran Onur Büyüktopçu, -Türkiye’de bu rolü oynayan neredeyse her oyuncunun manasız yere refleks göstereceği gibi, herhalde üzerine yapışmasın(!) diye- Koriş karakteri için “eşcinsel değil bence aseksüel” diyerek hedef şaşırtmaya çalışsa da, dizide erkeklere olan ilgisini zaten gizlemeyen Koriş karakterinin cinsel yönelimini anlamak için herhalde onu bir erkekle yatakta yakalamak gerekmiyor. Aseksüel de olsa hani konumuz “seksüel aktivite” değil, “yönelim”.

“Kiralık Aşk”ta Koriş karakterine “komik olsun”(!) diye abartılı feminen hareketler yaptıran da aynı Star Tv, “gey” kelimesini sansürleyen de!

Star Tv, hani bari Yeni Akit kadar onurunuz olsun, onların en azından homofobilerinde ve bağnazlıklarında sürpriz yok. Sizin ise ne yaptığınız belli değil!

gzone.com

Yazının devamını okumak için tıklayın