Abone Ol

Spiker haber bültenine morarmış gözle çıktı

Sivas’ta yayın yapan bir televizyon kanalının kadın spikeri ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ nedeniyle yayına mor gözle çıktı.

Spiker haber bültenine morarmış gözle çıktı

Sivas’ta yayın yapan bir televizyon kanalının kadın ana haber spikeri ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ nedeniyle kadına karşı şiddete dikkat çekmek amacıyla ana haber bültenini morarmış gözle sundu. Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle Sivas’ta uydu üzerinden yayın yapan Vizyon 58 kanalının haber spikeri Nesrin Öztürk ana haber bültenine morarmış gözle sundu.

Kadına karşı şiddete dikkat çekmek amacıyla haber bültenini mor gözle sunan Öztürk, ”Bugün kadına yönelik şiddetle mücadele günü. Eski eşi veya birlikte olduğu erkeklerden fiziksel veya cinsel şiddet yaşamış kadınların oranı yüzde 41. Neredeyse iki kadından biri ruhsal şiddet ve istismara maruz kalıyor. Sadece cinsel şiddete maruz kalanların oranıysa yüzde 15. On kadından 4’ü ise sadece fiziksel şiddete maruz kalıyor. Gördüğünüz gibi bizde bugün bu haldeyiz. Birazcık da olsa topluma mesaj vermek adına bu şekilde işe giden, kamuya çıkmak zorunda kalan ve topluma çıkmak zorunda kalan bir sürü kadın var. Bu kadınlarımız kapatıcılarla bu yüzündeki morlukları kapatabilir. Ama gönülde açılan yaraları nasıl kapatır” dedi.

(İHA)