Abone Ol

S&P'den Türkiye için kötü haber: TL’de düşüş sürecek

Dolar/TL’deki düşüşün kaderini uzmanlara göre ABD’nin İran yaptırımlarının devreye girmesinin yansımaları belirleyecek. Liranın değer kaybı sürecek.

S&P'den Türkiye için kötü haber: TL’de düşüş sürecek

ABDli rahip Andrew Brunson’ın serbest bırakılmasının ardından ABD ile ilişkilerin iyileşeceğine yönelik piyasalarda esen iyimser hava ile dolar/TL 5.55’e kadar geriledi.

Ancak bu iyimser havanın kalıcılığı konusunda endişeler var. Dolar dün yine 5.60’ı aşarak yeniden yükseleceği sinyallerini verdi.

Uzmanlar, gelecek dönemde Türkiye-ABD ilişkilerinin ne yönde şekilleneceğinin ve yaptırımlarla ilgili gelişmelerin belirleyici olacağını söylüyor.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s ise (S&P), Türkiye’nin dış kredi koşullarında bozulmaya karşı kırılgan olduğunu kaydetti.

TL’de düşüş sürecek

ABD- Türkiye ilişkilerinde Brunson gerilimi geride kalırken, gözler Donald Trump yönetiminin 4 Kasım’dan sonra başlayacak İran yaptırımlarına ve bu yaptırımların Türkiye’ye olası etkileri ile Ankara’nın alacağı tutuma çevrildi.

Uzmanlar ABD’nin yaptırım tehdidi ortadan kalkmadan piyasalardaki çalkantının dinmeyeceğini ve gelecek dönemde Türkiye-ABD ilişkilerinin nasıl şekilleneceğinin ve yaptırımlara yönelik gelişmelerin yön belirleyici olacağına işaret ediyor.

Capital Economics’ten ekonomist Jason Tuvey, “Önümüzdeki dönemde TL’nin düşüş eğilimine devam edeceğini düşünüyoruz” dedi.