Abone Ol

Soylu'nun Suriyelilere harcanan parayla ilgili yanıtı Kübra Par'ı şaşırttı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Habertürk TV'nin başarılı yüzü Kübra Par'ın sorularını yanıtladı. Soylu'nun ülkedeki Suriyelilerle ilgili bazı sözleri Kübra Par'ı şaşırttı. Kübra Par Suriyelilere ne kadar para harcandığını da sordu.

Habertürk TV'de Açık ve Net isimli programıyla beğeni kazanan Kübra Par İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu ağırladı.

Bakan Soylu, Suriyelilerle ilgili ciddi yanlış anlamaların olduğunu söyledi, . “Suriyelilere günlük olarak verilen paranın tamamını Avrupa Birliği’nden karşılıyoruz. “Üniversiteye imtihansız giriyorlar”, “Hastanelerde sıra beklemiyorlar””, “Bunlara TOKİ ev veriyor” gibi, söylenen şeylerin tamamı yalan” dedi.

İşte Kübra Par'ın sorusu ve Bakan Soylu'nun yanıtı...

Kübra Par: Türkiye cebinden Suriyelilere ne kadar para ödüyor? “Millî servetimiz onlara akıyor” söylemleri doğru mu, yoksa son dönemde daha çok dış fonlarla mı karşılıyoruz?

Süleyman Soylu: Günlük olarak onlara verilen paranın tamamını Avrupa Birliği’nden karşılıyoruz. “Üniversiteye imtihansız giriyorlar”, “Hastanelerde sıra beklemiyorlar”, “Bunlara TOKİ ev veriyor” gibi, söylenen şeylerin tamamı yalan. Bunları özellikle sosyal medyada birtakım ‘fake’ hesaplardan yapıyorlar. Bu hesapların arkasındaki gücü biliyoruz, bu konuda gereğini de yerine getiriyoruz. Ama bu Türkiye’nin lehine bir durum değil. Bu kadar yalan, olmayan şeyler insanlık için üretilmez.

Röportajın tamamını okumak için tıklayın