Abone Ol

Elif ve Ayşe Boyner 21 yıldır blumia hastalığıyla yaşıyor

Cem Boyner'in kızları Elif ve Ayşe Boyner'in yıllarca blumia hastalığı ile savaştığı ortaya çıktı. Şu an 34 yaşında olan sosyetik ikizlerden Elif'in mücadelesini anlattığı o röportaj büyük şaşkınlık uyandırdı.

Elif ve Ayşe Boyner 21 yıldır blumia hastalığıyla yaşıyor

Ünlü iş insanı Cem Boyner'in ikiz kızları Elif ve Ayşe Boyner'in 21 yıldır blumia (yediklerini kusma) hastalığıyla mücadele ettiği öğrenildi.

Bu rahatsızlığa çare bulmak için dünyaca ünlü bilim insanı Dr. Joe Dispenza'nın terapi merkezine giden Elif Boyner, yaşadıklarını Dispenza'nın Youtube kanalında anlattı.

Elif Boyner'in rahatsızlığını anlattığı o röportajda satırbaşları:

21 YILDIR MÜCADELE EDİYORUZ

Bir ikiz kardeşim var ve şu an 34 yaşındayız. 21 yıldır yeme bozukluğu blumia ile mücadele ediyoruz. Bunu yüksek sesle söylediğime inanamıyorum çünkü bundan bahsetmek çok utanç vericiydi. Ama artık iyileştim ve bu rahatsızlıktan söz etmem de kolaylaştı.
Blumia ile savaştığımız 21 yılda, tüm terapi yöntemlerini denedik. Ama hiçbiri pek etkili olmadı. Bir de şöyle bir sorunumuz vardı:

BİRİMİZDEN BİRİ KÖTÜLEŞİYORDU

İkizimle birimizin durumu iyiye gittiğinde diğeri kötüleşiyordu. Bu sadece blumia'da değil, iş ve ilişki gibi konularda da böyleydi. Bir arkadaşım beni Dr. Joe Dispenza ile tanıştırdı. 'Kaybedecek bir şeyim yok, neden denemeyeyim ki?' dedim. Kardeşimin de benimle birlikte bu terapiye katılmasını istedim. Çünkü ben iyileşirken onun dibe vurmasından korkuyordum. Bana 'Sen yap, neler olacağına bakalım' dedi.

ÇOK GÜÇLÜ BİR HİSTİ

İyileşme grubunda hayatımın en sihirli saatini yaşadım. Aslında blumia, teslim olmakla ilgili bir şey. Teslim olmuyorsanız ondan kaçıyorsunuz demektir. İyileşme grubundaki o an, kendimi doğal olarak teslim olmuş buldum. Çok güçlü bir histi. Oradan çıktığımda tamamen iyileştiğimi biliyordum.

ATAK GEÇİRMİŞTİM

O günkü terapinin sabahında bir atak geçirmiştim. Hiçbir şey yemek istemiyordum çünkü yediklerimi kusacağımı düşünüyordum. O gün ise o hissin tamamen kaybolduğunu fark ettim. Normalde böyle bir atak geldiğinde, kusma hissi o gün ve ertesi gün de geçmezdi. Hemen kardeşimi aradım ve kendisini nasıl hissettiğini sordum. Bana şöyle dedi: 'Biliyor musun, dört gündür, ilginç bir şekilde yiyeceklerle hiç sorun yaşamıyorum. Sen orada ne yapıyorsun öyle! Bir şeylerin tamamen değiştiğini hissediyorum.'

BULİMİA HASTALIĞI NEDİR?

Yeme-çıkarma bağımlılığının (uzman dilinde Bulimia nervoza veya Bulimia denir) tipik özelliği, sık sık gelen yeme krizleridir. Bulimia mağduru insanlar, kısa bir zamanda aşırı miktarda kalori alımında bulunurlar. Bu şiddetli açlık krizlerini kontrol edecek ve hangi gıdadan ne kadar yiyeceklerini tayin edecek durumda değildirler. Utandıkları için de bulimikler çoğunlukla yeme krizlerini saklamaya çalışırlar.

Bulimia mağdurları şişmanlamamak için yeme krizlerinden sonra kilo almaya karşı çareler üretirler. Yediklerini kusarak çıkarırlar, müshil (laksatif), idrar arttırıcı madde (diuretika) veya başka ilaçlar alırlar. Kilolarını korumak için spor ve hareket, lavman veya sıkı perhiz seçeneklerini de kullanırlar.