Abone Ol

Sosyetenin moda içkisi Yeşil Peri

İstanbul'daki kulüplerde gizlice satılan Absinth, neden uyuşturucu hap ecstasy'e benzetiliyor?

Sosyetenin moda içkisi Yeşil Peri

Kışın İstanbul'daki kulüplerde gizlice satılan Absinth, uyuşturucu hap ecstasy'e benzetiliyor. Beyin hücrelerini öldürüp, karaciğere ağır hasar veren Absinth'in yurt dışındaki şişe fiyatı 25 Euro ile 60 Euro arasında değişiyor

Kışın İstanbul'daki kulüplerde gizlice satılan Absinth, uyuşturucu hap ecstasy'e benzetiliyor. Beyin hücrelerini öldürüp, karaciğere ağır hasar veren Absinth'in yurt dışındaki şişe fiyatı 25 Euro ile 60 Euro arasında değişiyor. Türkiye'de ise bazı şarküterilerde tezgah altından 120 YTL'ye satıldığı iddia ediliyor. Sinir sistemini felç ettiği belirlenen Absinth eğlence mekanlarında türüne göre kadehi 25 ile 40 YTL arasında satılıyor. İşletmeciler neredeyse uyuşturucuyla eş değer tutulan içki ile ilgili şu bilgileri verdiler.

Türkiye'de yasak
Çok sert, alkol oranı yüzde 70.

Bar ortamında verildiğinden içine şeker katılıp yakılarak verilmez. Dikkat çeker.

Sürekli müşterilere verilir. Gelip gecen müşteriye verilmez.

Üç tür içicisi var. Birincisi meraktan içenler. İkincisi ise alkole dayanıklı olanlar. Bunlar mekana gelip viski ya da vodka içerler. Çıkarken de 'cila' niyetine bir Absinth çakarlar. Üçüncü tür ise çapkınlardır. Bunlar yanlarındaki kız arkadaşlarına içirmek için gelirler. Hem hava atmak hem de alkolden kız arkadaşlarının etkilenmesini isterler. Bu alemde bir çok adı vardır. Bir adı, 'sıvı ecstasy'dir. Bir de rengi yüzünden yeşil altın diyen de var.

Türkiye'de yasak olduğu için, gizlice getiriliyor.

Üç evresi var. Birincisi normal sarhoşluk, ikincide dehşet verici şeyler görülür. Üçüncü evrede halüsülasyon başlar.