Abone Ol

Sosyal medyaya damgasını vuran olaylar 25 Şubat - 4 Mart 2018

Türkiye bu hafta yine sosyal medyaya kilitlendi. Beşiktaş Fenerbahçe derbisinden, Türkiye'yi ayağa kaldıran taciz skandalına işte bu hafta sosyal medya kullanıcılarının en çok konuştuğu konular.

Sosyal medyaya damgasını vuran olaylar 25 Şubat - 4 Mart 2018

#BeşiktaşFenerbahçe (Süper Lig'de dev derbi Beşiktaş'ın)

Süper Lig'in 23. haftasında Beşiktaş kendi sahasında Fenerbahçe ile karşılaştı. Derbide gülen taraf Beşiktaş olurken Quaresma attığı iki golle maçın en çok konuşulan adamıydı.

DERBİDE GÜLEN TARAF BEŞİKTAŞ OLDU: 3-1

#GülayınSesiOlmayaGeldik #GülayMübarek (Sosyal medyadan taciz)
Hatay'da 29 yaşındaki Gülay Mübarek kendisini sosyal medya üzerinden taciz eden Erdoğan K.'nın mesajlarını paylaştı. Tacizcinin dehşete düşüren ifadeleri sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Adana'da öğretmenlik yapan Erdoğan K. tehdit suçundan adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, yazışmalarında Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklandı.

GÜLAY MÜBAREK'İ TACİZ EDEN ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

#SalihMüslüm (Salih Müslüm serbest bırakıldı)
PYD/PKK terör örgütünün eski eş başkanı Salih Müslüm gözaltına alındığı Prag'da hakim karşısına çıkarılmasının ardından serbest bırakıldı. Yaşananların ardından Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Çekya'ya nota verildiğini açıkladı.

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU: ÇEKYA'YA NOTA VERDİK


#AkitTV (Akit TV sunucusundan skandal sözler)
Akit TV sunucusu Ahmet Keser canlı yayında ''Sivil öldürecek olsak Cihangir'den başlarız, Nişantaşı, Etiler...'' dedi. Büyük tepki çeken bu ifadeler üzerine sunucu görevinden istifa etti. Keser hakkında "basın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan 4,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

AKİT TV SUNUCUSU HAKKINDA 4,5 YIL HAPİS İSTEMİ

#Afrin #JÖH #PÖH (JÖH ve PÖH timleri Afrin'de)
Özel birlikler Jandarma Özel Harekat ve Polis Özel Harekat timleri Afrin kırsalında göreve başladı. Birlikler Türkiye'den halkın sevgi gösterileri arasında uğurlandı.

ÖZEL TİM JÖH VE PÖH AFRİN GÖREVİNDE

#Taksici (Çarptığı bebekli kadını tehdit etti)
İstanbul'da arkasına bakmadan manevra yapan taksi şoförü kucağında bebeğiyle bir kadına çarptı. Aracından inen taksi şoförü özür dilemek yerine "Dua et aracıma bir şey olmadı, yoksa görürdün" diyerek kadını tehdit etti.

#BeşiktaşFenerbahçe #ZTK (Kupa derbisinde kırmızı kartlar konuştu)
Beşiktaş ve Fenerbahçe bu kez Ziraat Türkiye Kupası'nda karşı karşıya geldi. 2-2 berabere biten maçla ilgili skordan çok çıkan kırmızı kartlar konuşuldu. Fenerbahçe'den iki, Beşiktaş'tan bir oyuncu kırmızı kart görerek oyundan atıldı.

DEV DERBİDE 4 GOL 3 KIRMIZI KART
#MüslümGürses (Müslüm Gürses'in ölümünün 5. yılı)
Arabesk müziğin başarılı ismi sanatçı Müslüm Gürses ölümünün 5. yılında anıldı. Hayranlarının deyimiyle 'Müslüm Baba' ile ilgili sosyal medyadan yüzlerce paylaşım yapıldı.

#SeldaBağcan (Selda Bağcan'ın kendini övdüğü video)
Sosyal medyanın en çok konuşulan konularından biri de sanatçı Selda Bağcan'ın BBC'ye verdiği röportajda kendisiyle ilgili söylediği sözlerdi. Sorulan bir soruya yanıt veren Bağcan'ın ifadelerindeki kendini övdüğü bölümler özellikle Twitter'da çok paylaşıldı ve üzerine yorumlar yapıldı