Abone Ol

Sosyal medya Davutoğlu'nun 15 yıl önceki sözlerini konuşuyor

Ahmet Davutoğlu'nun, 2002 yılında Beykent Üniversitesi'nde çalışırken yaptığı açıklama, sosyal medyada en çok konuşulan konular arasına girdi.

Davutoğlu'nun 15 yıl önceki sözleri şaşırttı

Dışişleri Bakanlığı döneminde başka bir ülkenin devlet başkanına ömür biçen Ahmet Davutoğlu'nun, 2002 yılında Beykent Üniversitesi'nde çalışırken yaptığı açıklama, sosyal medyada en çok konuşulan konular arasına girdi.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı döneminde, “Biz Suriye’de bütün alternatifi deneyerek bugünlere geldik ama bu acılı sürecin çok uzun süreceğini düşünmüyorum. Artık bu süreci yıllarla ifade etmek yerine aylar veya haftalarla ifade etmek gerekir” diyerek Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a ömür biçmişti.
Dışişleri Bakanlığı döneminde başka bir ülkenin devlet başkanına ömür biçen Davutoğlu’nun, 2002 yılında Beykent Üniversitesi’nde çalışırken yaptığı açıklama, sosyal medyada en çok konuşulan konular arasına girdi.

Sözcü'nün haberine göre Davutoğlu, 2002 yılında yaptığı açıklamada, Türkiye’nin bir başka devletin iç yapısına müdahale etmemesi gerektiğini belirtirken, bu müdahalelerin Ortadoğu’daki tüm dengeleri bozacağını ifade ediyor.

Davutoğlu şunları söylüyor:

“Türkiye'nin Ortadoğu'ya müdahil olması gerekir. Eskiden olduğu gibi Ortadoğu'ya sırtını dönen bir politikayı sürdüremez. Ama müdahil olmanın şekli, usulü, araçları, kullanacağı psikolojik yöntem çok önemli. Türkiye'nin bir ulus devlet olarak başka bir ulus devetin içindeki yapılara müdahil olması Ortadoğu'daki birçok dengeyi bozabilir. Türkiye'nin Ortadoğu'daki diğer ilişkilerini de olumsuz etkileyebilir. Olayı bir bütün olarak görmek lazım.”

İşte o sözler: