Abone Ol

Son dakika: Türkiye'den ABD'ye vize misillemesi

Son dakika haberi! Türkiye de ABD vatandaşlarına vize başvurularını askıya aldı. Sınırda vize ve e-vize uygulaması askıya alınıyor.

Son dakika: Türkiye'den ABD'ye vize misillemesi

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nce yapılan yazılı açıklamada, "Son zamanlarda yaşanan olaylar, ABD hükümetini, TürkiyeCumhuriyeti hükümetinin ABD misyonunun tesisleri ve personelinin güvenliğine ilişkin taahhütlerini yeniden değerlendirmek zorunda bırakmıştır." ifadelerine yer verilmişti.

Açıklamada, söz konusu değerlendirme sürecinde büyükelçilik ve konsolosluklara gelen ziyaretçi sayısını en aza indirgemek amacıyla şimdiden geçerli olmak üzere, Türkiye'deki tüm ABD diplomatik misyonlarındaki göçmen olmayan vize hizmetlerinin askıya alındığı kaydedilmişti.

Türkiye'den misilleme

Son dakika: Türkiye'den ABD'ye vize misillemesi - Resim: 1

ABD'nin bu kararından sonra Türkiye'den de ABD'ye vize misillemesi geldi.

ABD vatandaşlarının vize başvuruları askıya alındı. Sınırda vize ve e-Vize uygulaması durduruldu.

Türkiye Washinton Büyükelçiliği Twitter hesabı üzerinden ABD'nin yaptığı açıklamaya benzer bir açıklama yaparak vize ve e-vize uygulamalarının askıya alındığını duyurdu.

Açıklamada, "son zamanlarda yaşanan olaylar, Türk Hükümeti'nin Türk misyonlarının tesislerinin ve personelinin güvenliğine ilişkin taahhütlerini yeniden değerlendirmek zorunda bırakmıştır. Söz konusu değerlendirme sürecinde, ABD'deki büyükelçiliğimize Başkonsolosluklarımıza gelen ziyaretçi sayısını en aza indirgemek amacıyla, şu andan itibaren geçerli olmak üzere, ABD'deki tüm misyonlarımzdaki ABD vatandaşlarına yönelik vize işlemleri askıya alınmıştır. Söz konusu uygulama etiket  vizenin yanı sıra a-Vize ve sınırda bandrol vize uygulamalarını da kapsamaktadır." denildi.