Abone Ol

Son dakika: Türk askeri Suriye'ye girdi! Türk jetleri IŞİD'i bombalıyor

Mehmetçik Cerablus'u temizlemek için koalisyon hava kuvvetleriyle ortak operasyon başlattı. Bordo Bereliler karadan, Türk Savaş Uçakları havadan vuruyor.

Türk askeri Suriye'ye girdi! Türk jetleri IŞİD'i bombalıyor

Türkiye güne çok önemli bir son dakika haberi ile uyandı. Saat 04.00'da Cerablus'taki IŞİD hedeflerine bombardıman başladı ve Türk Silahlı Kuvvetleri ile koalisyon harekete geçti. Cerablus'u IŞİD'den kurtarma operasyonu kapsamında önce TSK'ya ait topçu birlikleri IŞİD hedeflerini bombaladı. Bölgeden zaman zaman silah ve patlama sesleri geliyor. Askeri kaynaklar 1 saat 45 dakika içinde 63 hedefe Fırtına obüsleri ve roketatarlarla 224 atım yapıldığını belirtti. Topçu atışının ardından iş makineleriyle geçit açma çalışmaları başladı. Yetkililer kara harekatının başlamadığını, geçit açma çalışmalarının sürdüğünü duyurdu. Topçu ve ÇNRA atışları saat 05.45'te sona erdi. Bu kez 06.08'den itibaren TSK'ya ait savaş uçakları Cerablus'taki IŞİD hedeflerini bombaladı. Reuters Özel Kuvvetlerin Suriye'de olduğu iddiasını duyurdu.

Son dakika: Cerablus operasyonu kapsamında IŞİD hedefleri 1.45 dakika boyunca topçu ateşiyle vuruldu. 63 hedefe 224 atım yapıldı. Ardından Türk savaş uçakları Cerablus'ta IŞİD hedeflerini bombaladı. Askeri kaynaklar 07.50 itibarıyla Hava Kuvvetleri'nce vurulması gereken12 hedeften 11'inin tam isabetle vurulduğunu duyurdu. Sınırda geçit açma çalışmaları sürüyor. Reuters ise Özel Kuvvetlerin Suriye'de olduğu iddiasını duyurdu. Askeri kaynaklar operasyonun amacını da açıkladı. Askeri kaynakların verdiği bilgiye göre harekatın başlangıcından itibaren Genelkurmay Karargahındaki Silahlı Kuvvetler Komuta Harekat Merkezinde (Gnkur.Bşk, IInci Bşk. ve J. Başkanları) ve Kuvvet k.lıkları Harekat Merkezlerinde tüm komuta kademesi (Kuvvet K.ları ve karargahın tümü) harekatı yönetmek ve izlemek üzere hazır bulunuyor. Bir diğer iddia ise Bordo-Berelilerin Suriye'ye girdiği yönünde...

TÜRKİYE, SURİYE'YE HAREKAT BAŞLATTI

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinin terör örgütü IŞİD unsurlarından temizlenmesi amacıyla sabaha karşı harekat başlatıldı. Cerablus bölgesindeki IŞİD unsurlarına misliyle mukabele kapsamında yoğun top atışları yapıldı.

ASKERİ KAYNAKLARDAN İLK AÇIKLAMA

Askeri kaynaklar kara harekatının henüz başlamadığını, geçit açma faaliyetlerinin sürdüğünü belirtti. Askeri kaynaklar tarafından başlatılan askeri harekatın amacının sınır güvenliğini sağlamak, IŞİD ile mücadele kapsamında Koalisyon güçlerine destek vermek ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü sağlamak olduğu belirtildi. Askeri harekat kapsamında ilk olarak saat 04:00 sıralarından TOPÇU ve ÇNRA atışları başlatıldı, saat 04:05’de  daha önceden belirlenmiş belli noktalardan geçiş için iş makinaları geçitler açılmaya başlandı, saat 05:45’te TOPÇU ve ÇNRA atışları sona erdi. Bu atışlar sonucunda tespit edilen  toplam 63 hedefe 224 atım yapıldı. İlk hava harekatının ise saat 06:08’de başladı. Saat 06:08,  saat 06:10 ve  saat 06:30 hava harekatlarının yapıldığı belirtildi. Askeri kaynaklar ayrıca şu an için kara harekatının başlamadığını ve geçit açma faaliyetleri devam ettiğini belirtti.

KOMUTA KADEMESİ HAZIR BULUNUYOR

Harekatın başlangıcından itibaren Genelkurmay Karargahındaki Silahlı Kuvvetler Komuta Harekat Merkezinde (Gnkur.Bşk, IInci Bşk. ve J. Başkanları) ve Kuvvet k.lıkları Harekat Merkezlerinde tüm komuta kademesi (Kuvvet K.ları ve karargahın tümü) harekatı yönetmek ve izlemek üzere hazır bulunuyor.

BORDO-BERELİLER SURİYE'DE İDDİASI

Reuters'ın geçtiği haberde TSK Özel Kuvvet unsurlarının Suriye topraklarına girdiği belirtildi. Bordo Berelilerin kentin bazı noktalarına sızdığı iddia ediliyor.

İLK GÖRÜNTÜLER... GEÇİT AÇILIYOR

Askeri kaynaklar kara harekatının henüz başlamadığını, geçit açma çalışmalarının sürdüğünü duyurdu. Sabah saatlerinde bölgeden yansıyan ilk görüntülerde iş makineleri dikkat çekti. Top atışlarının ardından sınırın temizlenmesi için iş makinesi girdiği belirtiliyor