Abone Ol

Son dakika: Tren kazasına ilişkin gözaltına alınan 2 makinist serbest

Türkiye'yi yasa boğan tren kazası davasında gözaltı kararı verilen ve savcılığa sevk edilen 2 makinist akşam saatlerinde serbest bırakıldı. 2 makinistin yanı sıra 4 kişinin daha gözaltına alındığı, jandarmadaki ifadelerinin ardından ise serbest bırakıldığı belirtilmişti

Son dakika: Tren kazasına ilişkin gözaltına alınan 2 makinist serbest

Habertürk Haber Merkezi'nden Göksel Gürsoy'un aktardığı bilgilere göre, Çorlu'daki tren kazasında gözaltı sayısının 6'ya yükseldiği öğrenildi. 2 makinistin yanı sıra 4 kişinin daha gözaltına alındığı belirtildi. Makinistler dışındaki yol kısım şefi ve yol bakım görevlisi olan 4 kişi jandarmadaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Savcılığa sevk edilen 2 makinist ise akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

Edirne'nin Uzunköprü ilçesi ile İstanbul Halkalı seferini yapan yapan yolcu treninin 5 vagonu, Tekirdağ'ın Muratlı ile Çorlu ilçeleri arasındaki Sarılar Mahallesi'nde raydan çıkarak devrildi. Sabaha kadar sürdürülen arama- kurtarma çalışmalarının ardından açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, üzücü olayda 24 kişinin öldüğünü açıkladı. Yaralanan 318 kişiden 194'ünün ayakta tedavi edildiğini, 124'ünün ise çeşitli hastanelerde tedavisinin sürdüğü bildirildi.