Abone Ol

Son dakika! Mardin'de karakola bomba yüklü araçla saldırı: 2 şehit, 1ölü

Mardin’in merkez Artuklu ilçesine bağlı Cevizli Köyü’ndeki jandarma karakoluna PKK’lı teröristlerin saldırısında 2 asker şehit oldu, 1 kadın hayatını kaybetti. Saldırıda aralarında sivillerin de bulunduğu 20'den fazla kişinin de yaralandığı belirtildi.

Karakola bomba yüklü araçla saldırı: 2 şehit, 1ölü

Alınan bilgiye göre, saat 13.00 sıralarında Mardin'in merkez Artuklu ilçesine bağlı Cevizlik Mahallesi'ndeki Cevizlik Jandarma Karakol Komutanlığına PKK'lı teröristler patlayıcı yüklü araçla saldırı gerçekleştirdi. Bomba yüklü aracı infilak ettiren teröristler karakola ateş açarken, askerler anında karşılık verdi. Karakolda patlama sonucu çıkan yangını söndüren askerler bir yandan da PKK’lı teröristlerle çatıştı. Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.

İlk belirlemelere göre patlamada iki asker şehit düştü, bir kadın vatandaş hayatını kaybetti, aralarında sivillerin de bulunduğu 20'den fazla kişi de yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırıldı.

EVLER DE BÜYÜK HASAR GÖRDÜ

Öte yandan, patlama nedeniyle karakol binasının yanı sıra, çevredeki birçok ev yıkıldı. Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekiplerinin yıkılan evlerde arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

OPERASYON BAŞLATILDI

Saldırının ardından bir araçla kaçtıkları belirlenen PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için bölgede geniş kapsamlı operasyonlar sürüyor.

hürriyet