Abone Ol

Savcılık, Dursun Özbek'i ifadeye çağırdı

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’i ifadeye çağırdığı öğrenildi.

Savcılık, Dursun Özbek'i ifadeye çağırdı

Galatasaray'da, FETÖ sanıkları Hakan Şükür ile Arif Erdem'in kulüp üyeliğinden ihraç edilmeleri konusunda haftasonu yaşanan krizle ilgili kulislerden bilgi sızdı.

Odatv'den Sami Menteş'in haberine göre, arka planda şunlar yaşandı:

'TELEFON TRAFİĞİ BÜTÜN GECE SÜRDÜ'

"Galatasaray’ın mali genel kurulda aldığı ihraç talebinin reddi kararından sonra, Galatasaray yöneticilerini bakanlık aradı ve kararın düzeltilmesini istedi. Galatasaray yöneticileri ve hükümet arasındaki telefon trafiği bütün gece sürdü.

Kararın ardından kulüp yönetimini haber ajansları ve gazeteler de aramaya başladı. Galatasaray Yönetim Kurulu ani bir kararla Hakan Şükür ve Arif Erdem'in üyelikten ihracını görüşmek için olağanüstü toplanma kararı aldı.

'HAKAN ŞÜKÜR KULÜBÜ ARADI'

Toplantıda, Galatasaray tüzüğünde yer alan '6 yıl aidat yatırmayan üye ihraç edilir' maddesinin uygulanması formülü bulundu. Hakan Şükür’ün 8, Arif Erdem’in ise 7 yıldır aidat yatırmadığı belirtilerek kulüp üyeliğinden atıldıkları duyuruldu.

Şükür ve Erdem’in ihraç kararının açıklanmasının ardından, üyeliğinin devam etmesini isteyen Hakan Şükür bugün kulübü aradı ve “Borcum ne kadarsa ödemek istiyorum” dedi. Ancak Şükür'e olumsuz yanıt verildi.

'SAVCILIK, İHRACIN REDDİ YÖNÜNDE OY KULLANANLARI ARAŞTIRACAK'

Galatasaray Mali Genel Kurulu’nun aldığı ihraç talebinin reddi kararının ardından bugün Cumhuriyet Başsavcısı harekete geçti ve Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’i ifadeye çağırdı. Savcılığın genel kurulda ihraç talebinin reddi yönünde oy kullananları araştıracağı öğrenildi.