Abone Ol

Son dakika: Milyonlar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde.. CANLI YAYIN

15 Temmuz Demokrasi ve Milli birlik günü etkinlikleri için 15 Temmuz Şehitler köprüsü'ne gitmek isteyen vatandaşlar deniz yoluyla hareket etti. Yenikapı sahilinden yola çıkan vatandaşlar havadan görüntülendi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde Şehitler Köprüsü'nde düzenlenecek etkinlik için onbinlerce kişi yollara döküldü. Anadolu Yakası'nda Altunizade sapağından itibaren büyük bir kalabalık güvenlik kontrol noktalarından geçerek törenin düzenleneceği bölgeye ilerliyor.

Avrupa Yakası'ndan da kafileler halinde Asya Yakası'na geçişler sürüyor. Şehir Hatları vapurları ile geçişler sürerken tören alanına Zincirlikuyu'dan yürüyerek gitmek isteyenlere şimdilik izin verilmiyor.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli birlik günü etkinliklerine katılmak isteyen vatandaşalar, 15 Temmuz Şehitler Köprsü'ne doğru yola çıkmaya başladı. Köprüye gitmek için bazı vatandaşlar karayolu taşıtlarını tercih ederken bazıları da deniz yolunu tercih etti. Yenikapı sahilinden vapurlarla köprüye doğru yola çıkan vatandaşlar havadan görüntülendi.

Son dakika: Milyonlar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde.. CANLI YAYIN - Resim: 1
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Bayraktar ve damadı Selçuk Bayraktar, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne yürürken çektikleri fotoğrafı sosyal medya hesaplarından paylaştı

3 NOKTADAN KÖPRÜYE YÜRÜYÜŞ

Törene katılmak amacıyla Kısıklı Meydanı, Çengelköy ve Altunizade'de bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları taşıyarak köprüye doğru Milli Birlik Yürüyüşü'nü başlattı. Ellerinde Türk bayrağı ile 15 Temmuz şehitlerinin fotoğraflarının bulunduğu dövizler taşıyan vatandaşlar, çeşitli sloganlar atıyor.

BAŞBAKAN KÖPRÜYE YÜRÜYOR

Başbakan Binali Yıldırım ve kabine üyeleri, Çengelköy'den 5 kilometre uzaklıktaki 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne doğru yürüyüşe geçti. Yıldırım, Çengelköy'de bekleyenlere yaptığı konuşmada, "Çok değerli Çengelköylüler, değerli hemşehrilerim, aziz İstanbullular... Şimdi hep beraber Şehitler Abidesi'ne doğru yürüyoruz. Gelecek için, istiklal için, İstikbal için, bir daha terör örgütlerinin, darbecilerin, bu ülkede her hangi bir kalkışmaya cesaret edememeleri için, birlik için, beraberlik içini, tek millet için, tek bayrak için, tek vatan için, tek devlet için hep beraber yürüyoruz arkadaşlar" dedi. Açıklamanın ardından Başbakan Yıldırım ve yanında bulunan bakanların Şehitler Abidesi'ne yürüyüşe geçti

ERDOĞAN KISIKLI'DA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı taşıyan helikopterde köprünün üzerinde tur atarak Kısıklı'daki konutuna geçti. Buradan yürüyerek bölgeye geçecek Erdoğan, Anadolu Yakası çıkışındaki "Şehitler Makamı" anıtının açılışını yapacak.  Ardından Erdoğan'ın da katılacağı Milli Birlik Yürüyüşü başlayacak.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Bayraktar ve damadı Selçuk Bayraktar, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne yürürken çektikleri fotoğrafı sosyal medya hesaplarından paylaştı

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Yürüyüşün yapılacağı köprü üzerinde de tüm hazırlıklar tamamlandı. Bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı. Yürüyüşe katılacak vatandaşlar etkinlik alanına güvenlik kontrolünden geçirilerek alınıyor.

25 BİN POLİS GÖREVLİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada kutlamalar kapsamında İstanbul'da 25 bin polisin görev yapacağı ifade edildi.

12.00'DE KAPATILDI

15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümünde yapılacak etkinlikler sebebiyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü bugün 12.00'den itibaren trafiğe kapatılmıştı.
Köprünün etkinliklerin tamamlanmasının ardından açılacağı bildirildi.