Abone Ol

Son dakika: ABD İstanbul Konsolosluğunda ikinci gözaltı kararı

Sabah saatlerinden itibaren ABD Başkonsolosluğunda ikinci gözaltı kararı doğru çıktı. FETÖ'nün kripto üyesi Metin Topuz'un ardından başkonsoloslukta ikinci bir gözaltı daha olduğu doğru çıktı.

Son dakika: Konsoloslukta 2. gözaltı kararı

Haber'den Fatih Atik'in verdiği bilgilere göre ABD Başkonsolosluğu'nda çalışan ikinci bir kişi hakkında da ajanlık yaptığı için gözaltı kararı verildiği ortaya çıktı. Son dakika bilgisine göre, bu ikinci şahsın eşinin ve çocuğunun da sorguda olduğu öğrenildi. İstanbul Başsavcılığı ve İstanbul polisinin soruşturmayı büyük gizlilik içinde yürüttüğü öğrenildi.

ABD'nin vize skandalında ikinci perde yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde FETÖ'den tutuklanarak cezaevine gönderilen ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz'un ardından Başsavcılığın ikinci bir gözaltı kararı verdiği öğrenildi.

ÖNEMLİ AYRINTILAR ORTAYA ÇIKTI

Tutuklama kararı verilen kişinin de Türk vatandaşı olduğu ve eşinin FETÖ'nün çağrısından sonra Bank Asya'ya para yatırdığı ortaya çıktı.

Gözaltı kararı verilen kişinin henüz yakalanmadığı ve konsolosluktan dışarıya çıkmadığı da belirtiliyor.

METİN TOPUZ KİM?

FETÖ ile bağlantıları ortaya çıkan ABD Konsolosluğu çalışanı Metin Topuz'un, Ergenekon'un firari FETÖ savcı Zekeriya Öz'e işsizlerden oluşturduğu "gizli tanık" ayarladığı ortaya çıktı. 17-25 Aralık kumpasını gerçekleştirdikleri iddia edilen polis müdürleri ve firari savcı Zekeriya Öz ile yoğun irtibatı tespit edilince tutuklanarak cezaevine gönderilen ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz'un Zekeriya Öz'e Beşiktaş Adliyesi'nde çalıştığı dönemde gizli tanık ayarladığı ortaya çıktı. Topuz'un Öz'e götürdüğü bir gizli tanık adayı, istenilen isimleri 'Ben yalan ifade veremem' deyip sahte tanıklık yapmayınca Zekeriya Öz'ün Topuz'u fırçaladığı belirlendi. Bu olayı anlatan bir tanık ifadesi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Metin Topuz hakkında yürütülen soruşturma dosyasına girdi.