Abone Ol

Son dakika: Makam odasında şehit edilen Altuğ Verdi'nin katili belli oldu

Makam odasında öldürülen Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin katili belli oldu. Rize Valisi Kemal Çeber saldırıyla ilgili detayları anlattı.

Son dakika: Makam odasında şehit edilen Altuğ Verdi'nin katili belli oldu

Rize Emniyet Müdürlüğü'nde bugün meydana gelen olayda Emniyet Müdürü Altuğ Verdi Derepazarı İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi'nde görevli bir polis memuru tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit oldu. Saldırıda saldırgan polis memuru dahil 3 polis memuru yaralandı.

Alınan bilgiye göre, bugün saat 15.00 sıralarında Rize Emniyet Müdürlüğü binasına gelen Derepazarı Emniyet Amirliği'nde görevli trafik polisi İsmail Hakkı Sarıcaoğlu, Emniyet Müdürü Altuğ Verdi ile görüşmek istedi.

Özel Kalem Müdürlüğü'ne silahını bırakıp makamda görüşen Sarıcaoğlu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde bir bölüm kazandığını belirterek Rize merkezde görevlendirme talebi oldu.

Ancak olumsuz yanıt aldığı tahmin edilen Sarıcaoğlu, çıkışta özel kalemden silahını teslim alarak tekrar içeri girdi ve Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'ye ateş etmeye başladı.

Bu sırada beraberindeki personel şube müdürü olan polis müdürü ve Verdi'nin koruma polisine de ateş eden Sarıcaoğlu, ardından karşı açılan ateşte silahla vurularak yaralandı.

RİZE VALİSİ: ONA POLİS MEMURU DEMEK İSTEMİYORUM

Saldırıyla ilgili açıklamalarda bulunan Rize Valisi Kemal Çeber, saldırganla ilgili 'Ona polis memuru demek istemiyorum. O hainle ilgili araştırma yaptık" dedi.

Çeber açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Saldırganın il merkezine tayin olmak gibi bir talebi olmuş. Bu konuyu görüşmek için gelmiş emniyete, muhtemelen istediği sonucu alamadı. Ona polis memuru demek istemiyorum, o hainle ilgili de araştırma yaptık. Bahsettiğim sıkıntılarının dışında sessiz sakin bilinen birisi olarak anlatılıyor. Tabii cezasını çekecek ama olan Altuğ kardeşimize oldu, teşkilatımıza oldu."

İŞTE O SALDIRGAN

Öte yandan saldırgan İsmail Hakkı Sarıcaoğlu'nun fotoğrafı basına yansıdı:

Son dakika: Makam odasında şehit edilen Altuğ Verdi'nin katili belli oldu - Resim: 1