Abone Ol

Son dakika: Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşü öncesi Güvenpark'a getirilen bariyerler apar topar kaldırıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Adalet Yürüyüşü'nü başlatacağını açıklamıştı. Gece saatlerinde parkın önünde bariyer taşıyan kamyonlar ve kaldırıma indirilmiş bariyerler görüntülendi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 kamyonla getirilen ve bir kamyondan indirilip açılan bariyerler kısa süre sonra toplatıldı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun yürüyüş açıklamasının ardından Güvenpark'ın kapatıldığı iddia edildi.

Kanal D'den Özgen Bingöl Twitter hesabından Güvenpark'a getirilen bariyerlerin videosunu paylaştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından bugün saat 11.00'de Güvenpark'tan İstanbul'a 'adalet yürüyüşü' başlatacağını duyurmuştu. Güvenpark'a bariyerlerin getirilmesi üzerine aralarında Eren Erdem'in de olduğu bazı vekiller Güvenpark'a geldi.

Güvenpark'a, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 kamyonla getirilen ve bir kamyondan indirilip açılan bariyerler kısa süre sonra toplatıldı.

ÖDP yürüyüşe destek verdi

Özgürlük ve Dayanışma Partisi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugün Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasına karşı başlatacağı yürüyüşe katılacaklarını açıkladı. Açıklama ÖDP Başkanlar Kurulu üyesi Alper Taş’tan geldi. Alper Taş, sosyal medyadan yaptığı açıklama ile ÖDP’nin yarınki yürüyüşe katılarak destek vereceğini duyurdu.

'Rezaleti görür bütün dünya' demişti

Kılıçdaroğlu, dün CNN Türk'te Şirin Payzın'ın olağanüstü hâl (OHAL) kapsamında yürüyüşe izin verilip verilmemesine yönelik soruya "Yasaklasınlar. Daha da büyür. Rezaleti görür bütün dünya. Türkiye'de bununla ilgili olumsuz haberler çıkarmaya çalışacaklar, bunun farkındayız" diyerek cevap vermişti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, parkın çevresinin barikatlarla kapatılmasına ilişkin olarak Twitter’dan şu mesajı paylaştı: Güvenpak'a bariyerler getirilmiş... Amaç güvenlik sağlamaksa ne güzel... Eğer bizi engellemeyi düşünüyorsanız... Bilin biz yürüyeceğiz..."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile İzmir milletvekili Musa Çam, parka gitti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak da Twitter hesabından “15 Temmuz’u şimdiden kapatanlar, 15 Temmuz’u 8 saat önceden haber alanlar neden tedbir almadı” mesajı paylaştı. CHP'li Mahmut Tanal da "Yarın saat 11:00'da Güvenpark'taki adalet yürüyüşümüze hazırız" diye bir tweet paylaştı.