Abone Ol

Son dakika haberleri: Galatasaray 1-0 Fenerbahçe Türkiye Kupası yine Aslan'ın

Galatasaray ile Fenerbahçe Ziraat Türkiye Kupası final maçında Antalya Arena'da karşılaştı. Galatasaray Podolski'nin golüyle Fenerbahçe'yi 1-0 yendi, 54. Türkiye Kupasının sahibi oldu!

Galatasaray 1-0 Fenerbahçe Türkiye Kupası yine Aslan'ın

Antalya Arena'da oynanan Ziraat Türkiye Kupası final maçında Galatasaray ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup etti. Sarı-kırmızılı ekip bu seonucun ardından Avrupa Kupaları'na katılma hakkı elde etti. Galatasaray aldığı cezayı bu sezon çekecek.

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI!
13. dakikada Podolski'nin ceza alanı dışı sağ çaprazında yerde kalmasıyla kazanılan serbest vuruşta topun başına Sneijder, Selçuk İnan ve Podolski geçti. Bu üçlünün organize kullandığı serbest vuruşta topu önüne alan Podolski sol ayağıyla sert bir şut çıkardı ancak kaleci Fabiano, sağına gelen topu güçlükle çeldi.
30. dakikada Galatasaray öne geçti. Emre Çolak'ın sağdan kullandığı kornerde altıpas önüne düşen topu Denayer kafayla içeri çevirdi. Kale sahasında bulunan Podolski, arka direkte uygun durumda kafayla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0

Hakem Mete Kalkavan maçı başlatan düdüğü çaldı.
4. dakika: Volkan Şen sol taraftan ceza sahasına girerken şutunu çekti Denayer'e çarpan topu Muslera rahatça kontrol etti.
5. dakika: Sinan Gümüş ile Hasan Ali Kaldırım arasındaki mücadelede hakem düdüğünü çaldı.
6. dakika: Emre Çolak'ın kullandığı serbest vuruşta arka direkte müsait pozisyonda Podolski çok net bir gol pozisyonundan yararlanamadı.
9. dakika: Podolski'nin uzaklardan çektiği sert şutu Fabiano topu zor çeldi.
10. dakika: Volkan Şen, Emre Çolak'ın yaptığı faul sonrasında yer kaldı. Hakem Emre Çolak'ı uyardı.
11. dakika: Ba ile Podolski arasındaki mücadelede Podolski yerde kaldı. Galatasaraytehlikeli bir yerden serbest vuruş kullanacak.
12. dakika: Galatasaray'ın kullandığı güzel serbest vuruş organizasyonunda Podolski'nin sert şutunda Fabiano topu son anda kurtarmayı başardı.
17. dakika: Volkan Şen ile Emre Çolak arasındaki mücadelede Volkan Şen yerde kaldı. Volkan'ın tedavisi için doktorlar sahaya girdi.
19. dakika: Volkan Şen tedavisinin ardından sahaya geri döndü.
21. dakika: Carole güzel çalımlarla pasını Sneijder'e attı. Hollandalı tekrar Carole'a pasını attı ve deneyimli sol bek son çizgiye inerken yay üstünde duran Podolski'ye pasını attı. Alman yıldız topun gelişine sağ ayağıyla çok sert bir şut çekti ancak top farklı şekilde auta gitti.
22. dakika: Emre Çolak'ın kullandığı köşe vuruşunda Ba topu uzaklaştırmayı başardı.
25. dakika: Mehmet Topal ile Sinan Gümüş arasındaki mücadelede Sinan yerde kaldı. Mete Kalkavan devam kararı verince Sinan Gümüş itiraz etti.
26. dakika: Nani sol kanattan getirdiği  topta ceza sahasına girince Alper'e pasını attı. Alper'in şutunda Denayer'e çarpan top kornere gitti.
27. dakika: Nani'nin kullandığı köşe vuruşunda Muslera çıktı ve topu rahatça kontrol etti.
31. dakika: PODOLSKI SAHNEDE!!! EMRE ÇOLAK'IN KULLANDIĞI KÖŞE VURUŞUNDA DENAYER TOPU ARKA DİREĞE GÖNDERDİ. ARKA DİREKTE BOŞ POZİSYONDA OLAN PODOLSKI TOPU AĞLARA GÖNDERDİ.
35. dakika: Nani'nin paslaşarak kullandığı köşe vuruşunda Galatasaray savunması topu kornere gönderdi.
36. dakika: Nani'nin kullandığı köşe vuruşunda Ba ile Muslera arasındaki hava topu mücadelesi sonrasında Muslera, Ba'ya kızdı. Pozisyon sonrasında iki takım oyuncuları arasındaki tansiyon bir anda yükseldi. Mete Kalkavan Muslera ve Alper Potuk'a sarı kart gösterdi.
40. dakika: Sinan'ın pasında ceza sahası yayı üstünde Yasin şutunu çekti, Ba'ya çarpan top kornere gitti.
41. dakika: Volkan Şen ile Selçuk İnan arasındaki mücadelede Volkan yerde kaldı. Kalkavan faul düdüğünü çaldı.
42. dakika: Nani'nin kullandığı serbest vuruşta Nani ve Kajer'in vuramadığı top yandan auta gitti.
45. dakika: Mete Kalkavan ilk yarının sonuna 5 dakikalık uzatma ilave etti.
45+1. dakika:Fenerbahçe atağında Josef de Souza'nın pasında Van Persie topla buluşamadı.
Mete Kalkavan'ın düdüğüyle ilk yarı sona erdi.
46. dakika: Fenerbahçe'de Van Persie'nin yerine Fernandao, Galatasaray'da da Sneijder'in yerine oyuna Chedjou dahil oldu.
Emre Çolak'ın sol kanattan getirdiği topta ortasını yaptı. Kjaer'e çarpan top kornere gitti.
52. dakika: Şener'in sağ kanattan yaptığı ortada Fernandao penaltı noktası üzerinden kafa vuruşunu yaptı. Top yandan auta gitti.
61. dakika: Volkan Şen sol kanattan ceza sahasına girmeye çalışırken Semih Kaya'nın faulüyle yerde kaldı. Semih bu faul sonrasında sarı kart gördü.
62. dakika: Nani'nin kullandığı serbest vuruşta kale önünde olan karambolde Ba'nın kafa vuruşunda top çataldan geri geldi.
64. dakika: Mehmet Topal'ın uzaklardan çektiği şutta top farklı şekilde dışarıya gitti.
65. dakika: Galatasaray'da Sinan Gümüş'ün yerine oyna Sabri Sarıoğlu dahil oluyor.
65. dakika: Galatasaray'ın paslaşarak kullandığı köşe vuruşunda Denayer içeriye doldurulan topta düzgün bir kafa vuruşu yaptı. Fabiano topu son anda kornere çeldi. Bu pozisyon sonrasında Fenerbahçeli oyuncuların yan hakeme ofsayt itirazından bulundular.
68. dakika: Fenerbahçe'de Alper Potuk'un yerine oyuna uzun süredir forma giymeyen Markovic dahil oldu.
70. dakika: Galatasaray'da Hakan Balta sarı kart gördü.
72. dakika: Yasin Öztekin Nani'ye orta sahada yaptığı faul sonrasında Mete Kalkavan tarafından sarı kart ile cezalandırıldı.
78. dakika: Nani'nin sağ kanattan yaptığı sert ortada Fernandao rahat pozisyondan kafa vuruşunu yaptı ancak top yandan dışarıya gitti.
79. dakika: Fenerbahçe'de Şener'in yerine Gökhan Gönül dahil oldu.
81. dakika: Fenerbahçe'nin paslaşarak kullandığı köşe vuruşunda Volkan'ın ortasında Muslera çıktı ve topu rahatça kontrol etti.
85. dakika: Galatasaray'da Selçuk ve Emre Çolak hava topu mücadelesinde çarpışarak yerde kaldılar. Bu pozisyonun ardından Podolski ile Josef de Souza ufak süreli bir tartışma yaşadı.
89. dakika: Galatasaray'da son oyuncu değişikliği... Emre Çolak'ın yerine oyuna Martin Linnes dahil oldu.
90. dakika: Mete Kalkavan maçın sonuna 5 dakika uzatma ilave etti.
90+2. dakika: Selçuk İnan ile Hasan Ali Kaldırım arasında korner direğinin orada gerginlik yaşadı. Hasan Ali Kaldırım yerde yatan Selçuk'u çekince gerginlik oldu ve Mete Kalkavan, Selçuk İnan'a sarı kart gösterdi.

İLK 11'LER:
Galatasaray: Muslera, Semih, Denayer, Hakan Balta, Carole, Selçuk, Emre, Sinan, Sneijder, Yasin, Podolski
Fenerbahçe: Fabiano, Şener, Kjaer, Ba, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Josef de Souza, Alper, Nani, Volkan Şen, Van Persie