Abone Ol

Son dakika haberi: Abdullah Öcalan'dan aylar sonra ilk mesaj: Çözüm sürecini biz yok etmedik...

Terör örgütü PKK lideri Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, İmralı ziyareti sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi.

Öcalan'dan flaş açıklama: 6 ayda bu iş biter...

İmralı'da hükümlü bulunan PKK terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan ile görüşen kardeşi Mehmet Öcalan, Diyarbakır'daki açlık grevcileri ile birlikte saat 14.00'te DBP Diyarbakır İl Örgütü'nde basın toplantısı düzenledi.

"6 AYDA BU SORUNU ÇÖZERİZ"

Öcalan'ın sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyen Mehmet Öcalan, Abdullah Öcalan'ın "Eğer devlet hazırsa, iki adamını buraya gönderir, bu sorun ağır sorundur, projelerimiz hazırdır, altı ayda bu sorunu çözeriz" dediğini belirtti.

"SAĞLIK DURUMU İYİYDİ"

Mehmet Öcalan, "Sağlık durumu iyiydi, yarın bayram, kurban bayramıdır, bir ülkede günde 30-40 kişi ölüyorsa, bu bayram da bayram olamıyor, ama bu da ahlaki değildir. Bunun çözümü elimizdedir, çözebiliriz" dediğini söyledi.

Kürtçe ve Türkçe açıklama yapan Mehmet Öcalan, Abdullah Öcalan'ın herkese selam ve saygılarını gönderdiğini söyledi.

Abdullah Öcalan'ın kardeşi ile ilettiği mesajlar şöyle:



"Orada 2-3 arkadaşı vardı, 'onlarla beraber çalışıyoruz' dedi. 'Tecrit devam ediyor, ama fiziksel olarak fazla sorumumuz yoktur, durumumuz eskisi gibi devam ediyor. O arkadaşlarla eskisi gibi temas ediyoruz, bizim projelerimiz vardır, eğer devlet bu projelere hazırsa, biz bu projeleri altı ayda bitirebiliriz.

"GÜNDE 30 İNSAN ÖLÜYOR, BU ÜLKE BUNU HAK ETMİYOR"

Önceki süreci biz yok etmedik, benim yanıma gelen heyet dedi ki, 15 gün sonra yine geleceğiz, bu süreçte en kısa zamanda çözeceğiz. Evet, Kürt sorunu ağır bir sorundur. 20 senelik değil, 150-200 senelik bir sorundur. Günde 30 insan ölüyor, eğer devlet samimi olsaydı bu kadar insan ölmezdi. Bu ülke bunu hak etmemiştir, vicdanlı insanlar bunu düşünmelidir.

"DEVLET HAZIRSA 6 AYDA BU SORUNU ÇÖZERİZ"

Eğer devlet hazırsa, iki adamını buraya gönderir, bu sorun ağır sorundur, projelerimiz hazırdır, altı ayda bu sorunu çözeriz. Bu kör bir savaştır, kimsenin kimseyi yenemeyeceği bir savaştır. 30-40 senedir bu savaş devam ediyor, belki 80 sene daha devam edecek. Ölen insanlara yazıktır, artık bu kan gözyaşı dursun.

Çözüm tek taraflı olamıyor, en büyük taraf devlettir, devlet işaret ederse bu sorun çok uzun bir süre devam etmez, çözülür."

KÜRT SORUNU İÇİN "BİRLEŞİN" ÇAĞRISI

Abdullah Öcalan'ın demokratik kurumlara, aydınlara, demokratlara, insani düşünen her kesime Kürt sorunun çözümü için birleşme çağrısı yaptığı bildirildi.

AÇLIK GREVİ DE SONA ERDİ

Abdullah Öcalan'la görüşülmesi talebiyle açlık grevi yapanlar da bu gelişmeler üzerine açlık grevini sonlandırdıklarını açıkladılar.