Abone Ol

Son dakika! Gaziantep'te kına gecesine bombalı saldırı: 50 ölü!

Gaziantep’te dün gece sokak arasında düzenlenen düğüne canlı bomba saldırısı gerçekleştirildi. Gaziantep Valiliği saldırıda 50 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Gaziantep'te kına gecesine bombalı saldırı: 50 ölü!

Saldırıyı IŞİD’in gerçekleştirdiği ihtimali üzerinde durulurken, görgü tanıkları canlı bombanın yanında iki kişi ile olay yerine geldiğini öne sürdü. Başbakan Yıldırım'ın talimatı ile bakanlar olay yerine giderken, saldırıya ilişkin haberlere ise yayın yasağı getirildi.

Gaziantep kent merkezinde, dün akşam sokak arasında yapılan düğüne canlı bomba saldırısı gerçekleştirildi. Alınan bilgilere göre, Gaziantep’in merkez Şahinbey ilçesi Akdere Mahallesi’ndeki bir sokakta organize edilen düğüne, kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce canlı bomba saldırısı düzenlendi. Siirt’in Pervari İlçesi’nden göç eden iki ailenin gençlerinin, sokakta yapılan kına gecesinde, canlı bomba terörist, davetli gibi kalabalığın arasına karıştı. Terörist, üzerindeki bombayı infilak ettirdi. Gaziantep Valiliği, patlamada hayatını kaybedenlerin sayısını 50 olarak açıkladı.

2 KIŞI KAÇTI İDDIASI

Görgü tanıkları, canlı bomba nın olay yerine 25 yaşlarında iki kişi ile geldiğini, patlamanın ardından olay yerinden kaçtıklarını iddia etti. Polis ekipleri kaçtığı iddia edilen 2 şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar “İlk gelen bilgiler IŞİD’in yaptığı yönünde” açıklamasında bulundu. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de Twitter’dan yaptığı açıklamada “Kime hizmet ettiği belirsiz teröristler Gaziantep’te tam 4 yıl önce 10 hemşehrimizin şehit edildiği saldırının yıldönümünde saldırdı” ifadelerini kullandı.

VALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, "Şahinbey ilçemiz Beybahçe Mahallesi'nde yapılan bir düğüne, menfur bir bombalı terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Bu saldırıda şu an itibariyle 30 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 94 vatandaşımızın da yaralandığı anlaşılmıştır" dedi.

Yerlikaya, yaptığı yazılı açıklamada, kenteki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının 30'a yükseldiğini, 94 kişinin de yaralı olduğunu bildirdi.Ülkenin ve aziz milletin bölünmez bütünlüğüne yönelik bu hain saldırı ve saldırıyı düzenleyenleri nefretle lanetle kınadıklarını belirten Yerlikaya, şunları kaydetti:"Şahinbey ilçemiz Beybahçe Mahallesi'nde yapılan bir düğüne, menfur bir bombalı terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Bu saldırıda şu an itibariyle 30 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 94 vatandaşımızın da yaralandığı anlaşılmıştır. Ülkemizin ve aziz milletimizin bölünmez bütünlüğüne yönelik bu hain saldırı ve saldırıyı düzenleyenleri nefretle lanetliyoruz. Yıkıcı ve bölücü mihraklar, bu ve benzeri saldırılarla Türkiye Cumhuriyeti ve aziz milletimiz üzerindeki kirli emellerine asla ulaşamayacaklardır. Bu hain saldırıyı gerçekleştirenler yüce Türk adaleti önünde hesap vereceklerdir. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin ve Gazi şehrimizin başı sağ olsun."

BAŞBAKAN’DAN TALIMAT

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İçişleri Bakanı Efkan Ala ile bir telefon görüşmesi yaparak saldırıyla ilgili bilgi aldı. Başbakan Binali Yıldırım da saldırının ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya’dan kapsamlı bilgi aldı. Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ak Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül ve il milletvekillerinin Gaziantep’e gitmesi talimatını verdi.

KARKAMIŞ’A 9 HAVAN DÜŞTÜ

Gaziantep’in Karkamış ilçesinde Suriye’den ateşlendiği değerlendirilen 9 havan mermisi, sınırın sıfır noktasındaki boş arazilere isabet etti. Ölen ya da yaralananın olmadığı olayın ardından Suriye’nin Cerablus bölgesindeki IŞİD hedeflerine 65 top atışı yapıldı.

ŞİMŞEK, AKDAĞ VE GÜL OLAY YERİNDE

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep'teki  terör saldırısında yaralananların bir kısmını tedavi gördükleri Hastanede ziyaret  etti.

Şimşek, beraberinde sağlık Bakanı Recep Akdağ ve AK Parti Genel  Sekreteri Abdulhamit Gül ile Gaziantep Valiliğine gitti. Burada Vali Ali  Yerlikaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den bilgi alan Şimşek ve  beraberindekiler, daha sonra yaralıların tedavi gördükleri hastanelere geçti.

Doktorlardan, yaralıların sağlık durumuyla ilgili bilgi alan Şimşek ve  beraberindekiler, yaralı yakınlarıyla görüşerek geçmiş olsun dileklerini iletti.

GELİN İLE DAMADIN YAKINIYLA GÖRÜŞTÜ

Patlamada yaralanan damat Nurettin Akdoğan ile gelin Besna Akdoğan'ın  sağlık durumlarıyla ilgili yakınlarından bilgi alan Şimşek, aileye olaydan  duyduğu üzüntüyü ileterek yaralılara şifa diledi.

Damadın halasının oğlu Fırat Akçan ile hastane çıkışında bir araya  gelen Şimşek, "Hakikaten (damadın) morali yerinde, konuştuk. Size çok selamları  var. Rahat olun." diyerek teselli etti.Bunun üzerine Akçan da "Annem oradaydı, biz değildik, damadın durumu  iyi ama gelinden haber alamadık. Allah'ın izniyle inşallah durumu iyi olur,  hayırlı haberler bekliyoruz." diye konuştu.

SALDIRI ALÇAKÇA

Hastane çıkışında gazetecilere açıklamada bulunan Başbakan Yardımcısı  Mehmet Şimşek, olayın ardından Gaziantep Valiliği bünyesinde kriz merkezi  kurulduğunu anımsattı.

Vali Ali Yerlikaya'nın merkezi yönettiğini anlatan Şimşek, "Bence  sağlıklı açıklamayı valilik yapıyor, en doğrusu da o. Havaalanından gelirken  gerekli açıklamalarda bulunduk. Önemli olan yaralıların bir an önce sağlıklarına  kavuşması, bizim en büyük önceliğimiz bu yaraların sarılması. Yaralılarımıza  Allah'tan şifa diliyorum. Diğer hastanelere de ziyarette bulunacağız. Burada  gördüğümüz kadarıyla yaralılara iyi bakılıyor." şeklinde konuştu.

17 YARALININ DURUMU CİDDİ

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve beraberindekilerle hastane  ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanelerde yatarak tedavi  gören 73 kişi bulunduğunu, bunlardan 17'sinin sağlık durumunun ciddiyetini  koruduğunu söyledi. Yaralılar ve aileleriyle görüştüklerini dile getiren Akdağ, herkesin  ortak görüşünün bu saldırının Türkiye'nin huzuruna, birlik ve beraberliğe  yapıldığı yönünde olduğunu belirtti.

Terör örgütlerini lanetleyen Akdağ, şunları kaydetti:  "Terör örgütünün adı ne olursa olsun bunun adının PKK olması, DAEŞ  olması, 15 Temmuz'da gördüğümüz gibi FETÖ olması, DHKP/C olması, adı ne olursa  olsun hiç önemli değil. Sonuçta bizim yavrularımıza, kardeşlerimize,  yaşlılarımıza, kadınlarımıza zarar veriyorlar. Bunların hayatlarına  kastediyorlar. Onların ailelerinin ciğeri yanıyor. Bütün millet neticede bu işten  zarar görmüş oluyor. Kim olursa olsun bir insanlık suçu işleniyor aslında. Hep  gördüğümüz tablo budur. Bir düğün düşünün bu düğünde çocuklar var, kadınlar var.  Bir şekilde bir mutlu günü birlikte yaşayan insanlar var. Akrabalar ve komşular  var. Böylesine zalimce, haince, namussuzca, ahlaksızca bir saldırı." Bakan Akdağ, ziyaret ettiği yaralılar arasında küçücük çocukların,  yavruların ve bebeklerin bulunduğunu belirterek, "Allah'ın izniyle bunların  hakkından geleceğiz. Çünkü milletimiz böylesine birlik beraberlik içerisinde  oldukça Allah'ın izniyle daha güçlü duruyoruz. Bunlarla mücadele azmimiz  artıyor." diye konuştu.   Yararlılar için koşturan tüm sağlık çalışanlarına teşekkür eden Akdağ,  tedavi görenlere Allah'tan şifa diledi.

12 CENAZE OTOPSİYE GÖNDERİLDİ

Gaziantep'te terör saldırısında hayatını  kaybedenlerden 12'sinin cenazesi, otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi'ndeki sokak düğününde meydana  gelen terör saldırısında yaralandıktan sonra 112 Acil Servis ekiplerince Dr.  Ersin Arslan eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan yaralılardan 12'si  müdahaleye rağmen kurtarılamadı.Cenazeler, otopsi işlemleri için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna  gönderildi. Bu arada hastanenin Acil Servisi önünde toplananlar, yetkililerden  yakınlarının sağlık durumuna ilişkin bilgi aldı.

GELİNİN KOMŞUSU KONUŞTU

Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi'ndeki terör saldırısıyla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. Patlama nedeniyle çevredeki çok sayıda ev ve iş yerinde hasar oluştu.  Sabah erken saatlerde evlerinin kapılarını açan vatandaşlar temizlik ve onarım yapıyor.  Olayda hayatını kaybeden ya da yaralanan vatandaşların yakınları ise ağıtlar yakıp gözyaşı döktü.  Gelinin komşusu Hatun Kuşçu, ağabeyinin evine gittiği için komşularının kınasına katılamadığını ve bu sayede hayatta kaldığını söyledi. Olaydan dolayı büyük üzüntü yaşadığını anlatan Kuşçu, şunları kaydetti: "Dün kınaya katılamamıştım ama bugün düğünde yer almayı planlamıştık. Olayı öğrendikten sonra hemen eve geldim ve kötü manzarayla karşılaştım. Ne yapacağımı bilmeden oradan uzaklaştık. Gece ağabeyimde kaldım ama hiç uyuyamadım, şimdi de evimin bu haliyle karşılaştım. Keşke evim yerle bir olsaydı da komşularıma bir şey olmasaydı. Gelin Besna çok iyi bir kızdı, burada bizim çocuklara gönüllü olarak Kur'an-ı Kerim öğretiyordu. Ne diyeceğimi bilemiyorum, çok üzgünüm."

20 AĞUSTOS'TA POLİS MERKEZİNE SALDIRI DÜZENLENMİŞTİ

Gaziantep'te 4 yıl önce 20 Ağustos günü, Karşıyaka Polis Merkezi önüne bırakılan bomba yüklü otomobil infilak ettirilmiş, 10 kişi yaşamını yitirmişti.

milliyet