Abone Ol

Son Dakika... Erdoğan'dan zehir zemberek sözler: Hala rastlıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da İBN Haldun Üniversitesi Sempozyumu'nda konuştu.

Erdoğan'dan zehir zemberek sözler: Hala rastlıyoruz

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Üniversitemizin öğrencilerinin büyük bir bölümünün yabancı ülkelerden olması memnuniyet vericidir.
Önümüzdeki senlerden itibaren yapılan hazırlıkların meyvelerini inanıyorum ki toplayacaksınız.
İnşaallah, diğer üniversitelere verdiğimiz gibi buraya da destek vereceğiz.
Bir önemli açılış da İbn Haldun Sempozyumu'dur. Dünyanın dört bir köşesinden sempozyuma iştirak eden misafirlerimize hoş geldiniz diyorum.
'BİLİNÇLİ ŞEKİLDE ENGELLEDİLER'

Sadece ABD'de değil, Türkiye'de de İbn Haldun'un katkısı bilinçli bir şekilde engellenmiştir.
Muhammed İkbal, Mukaddime'nin kaynağını Kur'an'dan aldığını söyler. İbn Haldun'un eserlerine işlediği fikirler kimi batılı ve batıcı aydınları rahatsız etmiştir. Batıya ezik kendi müktesabatına karşı nobran bu kesime hala rastlıyoruz.
Nasıl kökleriyle bağı kopan çınar kurarsa, köklerini unutan millet de kurur. Geçmişi yok sayarak geleceğe yürüyemez. Bu millete ne yaptıysa bu topraktan çıkmış baskıcı jacobenler yapmıştır.
'İMPARATORUN KİTAPLARINI ÇÖPE ATTILAR'

28 Şubat sürecinde Alman imparatorunun Aldülhamit'e hediye ettiği kitaplar çöpe atıldı. Türkiye'nin son 14 yılı bu millet ve tarih düşmanlarıyla uğraşmakla geçti.
İnsanımızı makarnacı, kömürcü diye aşağılan millet düşmanlarının devrine son verdik. Kültür sanat dünyamızı da bunların elinden kurtarmak için mücadele verdik.
Ben gelenekçi yenilikcilik fikrini çok önemli buluyorum. İbn Haldun, tarihin bir ilim olduğunu söylüyordu.''
ŞİİR OKUDU DİYE İÇERİ ATILAN BİR CUMHURBAŞKANI VAR

Her geçen gün daha özgür, daha özgün bir üniversiteye doğru yol alıyoruz. Yeni Türkiye'nin aydınlığı varlığını karanlığa borçlu olanları rahatsız ediyor. Bu hazımsızlıklarını da her fırsatta dile getiriyorlar.
Kendi ideolojilerinden başka hayat hakkı tanımayanlar bugün şahsımızı, devletimizi hedef alıyorlar. Biz sizleri biliyoruz. Siz kendi düşüncenizdeki bilim adamlarınıza bile hayat hakkı tanımadınız.
Kimse kimseyi kandırmasın. Biz bunların cemazüyelevvellerini gayet iyi biliyoruz. Bunların bize insan hak ve özgürlükler dersi vermesi komik kaçıyor. Devletin kendi kitaplarında olan bir şiiri okudum diye içeri atılan bir Cumhurbaşkanı var bu ülkede, kimi aldatıyorsunuz.
'TERÖRLE MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Hiçbir medeni ülke terör propogandasına izin vermez.
Silah, molotof ve şiddet asla hak aramanın aracı olamaz.
Daha yeni Fransa'da. Yeni Cumhurbaşkanı kendi aleyhine hakaret içeren bir yayın yaptı diye bir gazeteciyi hemen içeri aldılar.
Onlara oldu mu hak, Türkiye'de yargı böyle bir şey yaptığı zaman haksızlık.
Bizde akademik özgürlük kılıfı altında terör örgütünün propaganda makinesinin işletilmesine kusura bakmasınlar göz yumamayız.
Teröre örgütüne methiyeler düzmenin özgürlük anlayışıyla bir bağlantısı olamaz.
Teröre hizmet etmediği sürece her türlü fikrin tartışılmasına izin verdiğimiz gibi, terörle de mücadele etmeye devam edeceğiz.
vatan