Abone Ol

Son dakika: Erdoğan'dan Barzani'ye: Sağına Fransızı, soluna Yahudiyi almışsın...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanaat Önderleri ile Buluşma toplantısında konuşuyor...

Erdoğan'dan Barzani'ye: Sol tarafına Yahudiyi almışsın...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Kanaat Önderleri ile Buluşma toplantısında konuşuyor. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Geçmişte olduğu gibi bu döneminin de paralosı böl-parçala-yönet hatta yut" dedi.

Erdoğan, "Yaşanan kaosun ardından elde kalan tablo, senaryonun asıl sahipleri dışında hiç kimseye mutluluk ve refah getirmemiştir" diyerek, "Üzerimize giydirilmeye çalışan deli gömleğini yırtıp attığımız için hedef oluyoruz" tespitini dile getirdi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki referanduma ilişkin olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, yönetimin lideri Mesud Barzani'ye, "Devlet yönetiyorsun, eyalet olsa da bir yönetim. Memurun maaşını ödeyemiyordun bize geldin. Arkanda sadece İsrail var. Sağ tarafına eski Fransız Dışişleri Bakanı'nı almışsın, sol tarafına yahudiyi almışsın. Bunlar seni nereye götürecek?" sözleriyle yüklendi.

Erdoğan konuşmasında şu ifadeleri kullanıyor:

Kartların yeniden karıldığı, haritaların yeniden masaya konduğu bir sürecin içindeyiz. Bu dönemin parolası da böl, parçala, yönet hatta yut. Küresel odakların başarıyla uyguladığı bu taktik, bir kez daha bölgemizde tedavüle sokulmuştur. Yine Yemen'den Libya'ya kadar aynı plan, farklı istismar araçları üzerinden yürütülmek isteniyor. Osmanlı Devleti'ni kolay yutulan parça haline getirmek için ulusçuluk kartını açtılar, yine aynı aktörler bölgemizi, mezhep üzerinden dizayn etmeye çalışıyorlar. Figüranlar değişmekte, babaların yerini oğullar almakta. Senaryo ise aynı senaryo, o değişmiyor. Birilerinin kulağına hoşlarına gidecek teklifler fısıldanıyor, dışarıya başka başka sözler veriliyor. Oysa bu sözler hiç tutulmuyor.

Yaşanan kaosun ardından elde kalan tablo, senaryonun asıl sahipleri dışında hiç kimseye mutluluk ve refah getirmemiştir. Ortaya çıkan parçalanmışlık, sınırları çizenler dışında hiçbir kazanç sağlamamıştır. Bölgemizde bir türlü kapanmayan yaraların esas sebebi budur. Unutmayalım tarih, bir ibret vesikası olduğu kadar aynı zamanda istikbalin pusulasıdır.

"Üzerimize giydirilmeye çalışılan deli gömleğini yırtıp attığımız hedef oluyoruz"

Tarih, ibret almayanlar için tekerrür eder. Alanlar için etmez. Geçmişteki hataların tekrarlanmaması için dikkatli olmamız gerekiyor. Bölgemizde uygulanan senaryonun önündeki engel, hiç şüphesiz Türkiye'dir. Kendi ayakları üzerinde duran Türkiye, kardeşlerinin de aydınlık geleceğinin müjdecisidir. Bunun için ülkemiz, içeriden ve dışarıdan kuşatılmaya çalışılıyor. Biz, "Eyvallah" demediğimiz, gücümüzü milletimizden alarak meydan okuyoruz. Üzerimize giydirilmeye çalışılan deli gömleğini yırtıp attığımız hedef oluyoruz.

"Dünya, etme bulma dünyasıdır"
Dünya, etme bulma dünyasıdır. Samimi olmazsan, dürüst olmazsan bunun cezasını ama bu dünyada, ama ebedi dünyada çekeceksin. Bunlar samimi değil, dürüst değil. Bu ülkeyi parçalamak için bu adımı attılar. Mücadelemizi de sonuna kadar devam ettireceğiz. Hukuk yoluyla her türlü adımı atacağız. Suriye ve Irak'ta oynanan oyunların amacı Türkiye'yi güneyden kuşatmaktır. Bu kuşatma faaliyetinin sınırları, fiziki sınırlarımızdan ibaret değildir. Ülkemizin içini de kapsayan büyük bir oyundan bahsediyorum. Bu oyunu da bozacağız, hiç şüphem yok. Bölgemizde iç çatışmaların, acıların, gözyaşılarının hiç dinmediği yerlere bakın. Hiçbiri Türkiye'den daha zengin değildi, tek parçayken bile istikrarı yakalayamamış bu bölgelerin, parçalanmışken daha iyiye gideceğini beklemek akıl karı değildir.

"Devlet yönetiyorsun, eyalet yönetimi de olsa bu bir yönetim"

Hep söylediğimiz gibi, değerli kardeşlerim. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız. Budur bizim çıkış yolumuz. Kardeşlerim, bugün sizlerle açık yüreklilikle konuşacağım. Gizli saklı olmayacak. Birileri çocukluk hayallerini gerçekleştirecek diye bölgenin güvenliğinin tehlikeye atılmasına izin veremeyiz.  "Benim hayallerim vardı, işte şimdi o hayallerimi gerçekleştirdim" havasına girmek, bu da hayaldi. Referandum denilen olay bir sebeptir, ama netice değildir. Netice bundan sonrasıdır. Hava sahalarını kapattık, yakında sınırları da kapatacağız. İran, Irak, Suriye var etrafında. Hadi bakalım, nasıl çıkacaksın? Ya sen devlet yönetiyorsun, eyalet yönetimi de olsa bu bir yönetim. Duygusal olarak, kendini tatmin etmek için böyle bir adım atılır mı? Memurun maaşını ödeyemiyordun bize geldin. Arkanda sadece İsrail var. Sağ tarafına eski Fransız Dışişleri Bakanı'nı almışsın, sol tarafına yahudiyi almışsın. Bunlar seni nereye götürecek?

"Burada sıkıntılar başlarsa ne yapacaksın' diye soruluyor; 'Çoluğu, çocuğu alacağım Türkiye'ye gideceğim' diyor"

Benim ülkemde bunca Kürt kardeşim var. Benim onlarla bir sorunum yok. Ama bu ne diyor? 16 yaşından beri hayalimdir diyor. Otur oturduğun yerde. IKBY'de yerel yönetimin başındasın. Her şeyi alıyorsun, veriyorsun, geliyor, gidiyor. Alt yapınla, üst yapınla farklı bir yönetim var. Ve maalesef, ciddi bir faturayı orada yaşayan Kürdü, Türkmeni, Arabı, bütün faturayı onlara kestin. Bir arabaya bindik diyor, oyunu nereye verdin diye soruyor. Referanduma evet demiş. Peki, burada sıkıntılar başlarsa ne yapacaksın diyor. Çoluğu, çocuğu alacağım Türkiye'ye gideceğim diyor. Görünen köy kılavuz istemez. Türkiye, daima başı sıkışanın güvenli limanıdır. Bu hep böyle devam edecek. Şu anda 3.5 milyon Suriyeli kardeşimiz bizde mi? Bizde. 250 bin Iraklı bizde mi? Bizde. Kapıları kapattık mı? Kapatmadık. Ayırt ettik mi? Etmedik. Niye? Biz yaratılanı yaratandan ötürü sevdik.