Abone Ol

Son dakika.... Cumhuriyet Gazetesi davasında savcı, tutukluluğun devamını istedi

Gazeteciler Can Dündar, Ahmet Şık, Kadri Gürsel ve Musa Kart'ın da sanıkları arasında bulunduğu Cumhuriyet Gazetesi'nin yönetici ve yazarlarına yönelik açılan 19 sanıklı davanın 6. duruşması görüldü.

Cumhuriyet Gazetesi davasında savcı, tutukluluğun devamını istedi

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampusü'nün karşısında bulunan binada görülen duruşmada tutuklu sanıklar Akın Atalay, Murat Sabuncu, Kadri Gürsel, Ahmet Şık, Ahmet Kemal Aydoğdu Ve Yusuf Emre İper hazır bulundu. Öte yandan tutuksuz sanıklar Musa Kart ve Bülent Utku'nun da aralarında bulunduğu 12 tutuksuz sanık da duruşmaya katıldı.

Baro başkanı dahil 130 avukat savunma için salonda

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu'nun da aralarında bulunduğu 130 avukat savunma için salonda hazır bulundu. CHP Milletvekili Sezgin Tarıkulu ve Mahmut Tanal'ın da aralarında bulunduğu 20 CHP milletvekili ile HDP Milletvekili Garo Paylan ve DİSK Genel Başkanı Kani Beko da davayı izleyenler arasında yer aldı.

Salon doldu

Mahkeme Başkanı, yer sıkıntısı olduğu için Çağlayan'dan Silivri'ye geldiklerini, ancak burada da yer sıkıntısı olduğunu limitin bu olduğunu kayderek, “Bu işi karşılıklı çözelim" dedi. Bazı avukatlar da Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen meslektaşlarının kapıda kaldığını söyledi.

Sanık İper: Telefonumda ByLock yok

Duruşma 20. sanık olarak davaya dahil edilen Yusuf Emre İper'in savunmasının alınmasıyla devam etti. Hakkındaki iddianamenin özetinin okunmasının ardından suçlamalara cevap veren sanık İper, FETÖ/ PDY terör örgütü üyelerinin kullandığı gizli haberleşme programı olan Bylock programını kullanmadığını belirterek,"Telefonumun imajını bilirkişi Koray Peksayar inceledi ve bir rapor hazırladı. Bilirkişi raporunda 'Telefonda Bylock kurulduğuna ya da kurulup kaldırıldığına dair ize rastlanmamıştır' ifadelerine yer vermektedir. Telefonumda Bylock yok. Bu çok büyük bir yanlıştan başka bir şey değildir. Bu iddia gerçeğe aykırıdır. Bylock olmadığı için dolayısıyla mesaj da yoktur" dedi.

“Utanç duyduğum bu davadan beraatimi talep ediyorum"

6 Mayıs ve 16 Temmuz'da sosyal medya hesabından paylaştığı twetlerin darbe teşebbüsü ile ilişkilendirilmesine tepki gösteren sanık İper, bu twetlerden destek vermek gibi bir anlam çıkamayacağını, darbe olgusuna da karşı olduğunu kaydetti. Sanık İper, “Ben terörist değilim. Hiçbir Cumhuriyet mensubu terörist değildir. FETÖ ile organik bağımın olmadığı belgelenmiştir. Örgütün bankasında hesabım yoktur. Benden FETÖ'cü çıkmaz. Hayat tarzım onlarla birleşemez. Utanç duyduğum bu davadan beraatimi talep ederim" dedi.

Tanıkların dinlenmesinin ardından savcı mütaalasını açıkladı.

'Tutukluluğun devamına...'

Duruşma savcısı Ahmet Şık'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesi yönünde görüş bildirdi.