Abone Ol

Son dakika: CHP'nin kritik adayları belli oldu

CHP Parti Meclisi'nde yaklaşık 100 adayın oylanacağı Parti Meclisi toplantısı devam ediyor. Şişli'de Muammer Keskin, Kadıköy'de Şerdil Odabaşı ve Küçükçekmece'de Kemal Çebi PM'nin onayını aldı.

Son dakika: CHP'nin kritik adayları belli oldu

CHP’de Parti Meclisi’nin onayına sunulan yaklaşık 100 kişilik listenin oylandığı Parti Meclisi (PM) toplantısı saat 15.00’ten bu yana devam ediyor.

Habertürk’ten Ömer Topsakal’ın edindiği bilgilere göre Erzurum, Muş ve Şırnak adayları belli olacak. Henüz belirlenemeyen Ordu ve Siirt ise PM’ye gelmedi.

İSTANBUL

Gürsel Tekin’in adaylığının gündeme geldiği Şişli’de eski SHP İlçe Başkanı Muammer Keskin ile Kadıköy'de Şerdil Odabaşı'nın adaylıkları onaylandı. Önceki PM toplantısında 30 oy alan ve bir kez daha oylamaya giren Odabaşı'nın adaylığı netleşmiş oldu. Küçükçekmece adayı Kemal Çebi de oylamadan geçti.

Maltepe'de mevcut başkan Ali Kılıç için oylama yapılacaktı ancak  ismi geri çekildi. Maltepe için Kılıçdaroğlu aday belirleme yetkisi alacak.

Dün Kılıçdaroğlu’nun adaylık teklifini kabul eden ÖDP’li Alper Taş da Beyoğlu için oylanacak isim.

MUHALEFET ÖNERGESİ

İzmir Bayraklı'da Kılıçdaroğlu'nun yetki alacağı belirtiliyordu ancak muhalefet önerge verdi. Erdal Aksünger ismi için oylama yapılacak.

PM'nin onayına sunulan diğer isimler:

ANKARA

Çubuk - Can Kaderoğlu
Ayaş - Ali Başkaraağaç
Haymana - Hacı Aysu

İZMİR

Buca - Suat Nezi

ADANA

Seyhan - Akif Kemal Akay

HATAY

Erzin - Ökkeş Elmasoğlu
Defne - İbrahim Güzel
Arsuz - Asaf Güven
İskenderun - Yılmaz Şahutoğlu
Samandağ - Refik Eryılmaz

BİLECİK

Merkez Bayırköy - Hüseyin kaygısız
Merkez Vezirhan - Ercan Öztürk

AFYON

İhsaniye Gazlıgöl - Muhammer dede
İhsaniye Kayahan - Kadir Temiz

AÇIKLANMAYAN YERLER İÇİN YETKİ

İstanbul’da Silivri, Ankara’da Etimesgut, Muğla'da Bodrum ilçeleri için ise isim açıklanmadı. Açıklanmayan yerler için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu aday belirleme yetkisi alacak.

AÇLIK GREVİNDEKİ ERDEM'E ÇAĞRI

Parti Meclisi, tutuklu bulunduğu cezaevinde açlık grevine başlayan 25. ve 26. dönem milletvekili Eren Erdem’e de bir çağrıda bulunarak açlık grevini sonlandırmasını istedi. Erdem’in haksız yere cezaevinde bulunduğu belirtilen PM açıklamasında “Biz CHP PM üyeleri olarak Eren Erdem’e sesleniyor ve ‘Halkımız bir çığlığa dönüşen sesini duydu, dört duvar arasına sıkıştırılmak istenen adalet özlemine şahit oldu’ diyoruz. Sesine ses olacağımızı, davanın her adımını dün olduğu gibi bugün de takip edeceğimizi ilan ediyor, açlık grevini sonlandırmanı istiyoruz” ifadeleri yer aldı.