Abone Ol

Son dakika: CHP’de bir toplu istifa daha!

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde Parti Meclisi kararı ile Çetin Çoklar’ın aday gösterilmesine rağmen, ittifak görüşmeleri sonrasında ilçenin İYİ Parti’ye verilmesinin krizini yaşanan CHP’de ikinci deprem.

Son dakika: CHP’de bir toplu istifa daha!

Çetin Çoklar’ın partiden istifasının ardından, CHP İlçe Başkanı Sevim Turan ve yönetim kurulunun tamamı da istifa etti. Turan’ın parti üyeliği ise sürüyor.

İttifak görüşmelerinde Orhangazi'nin İYİ Parti'ye verilmesinden sonra kriz çıkan CHP ilçe teşkilatında ikinci deprem yaşandı. İlçe Başkanı Sevim Turan görevinden istifa etti. Turan istifasını yazılı basın açıklamasıyla duyurdu.

17 Aralık 2017 tarihinde yapılan olağan genel kurul toplantısında göreve geldiğini ve kimsenin gönlünü kırmadan sürdürmeye çalıştığını belirten Turan, “Biz 31 Mart 2019 yerel seçim hazırlıkları yaparken CHP Genel Merkezinden gelen genelgeler doğrultusunda çalışmalarımıza başladık ve devam ettik. Belediye başkan aday adayları müracaatında bulunan iki değerli üyemizden bir tanesine İl Başkanlığı MYK ve Parti Meclisi kararıyla görev tevdi edilmiştir.
PM kararıyla görev tevdi edilen Çetin Çoklar, 14 Kasım 2018 tarihinde halkımızın karşısına çıkarak Bursa İl Başkanlığında basına tanıtılmıştır. Gelinen bu noktada ise ittifak görüşmeleri çerçevesinde Orhangazi PM kararı hiçe sayılarak İYİ Parti ile görüşmeler kapsamına alınmıştır ve İYİ Parti'ye bırakılmıştır.' dedi.

İSTİFA ETTİ

Turan açıklamasında “Yaşadığımız bütün bu sürecin sonunda CHP kurumsal kimliğine zarar vermemek adına ilçe başkanlığı görevimden istifa ediyorum. CHP üyeliğim devam ediyor. Bir neferi olarak her zaman çalışacağım. Bizim yerimize yeni oluşan bu durumda daha iyi çalışacağını düşündüğüm arkadaşlarıma görev verileceğini düşünüyorum.” İfadelerine yer verdi.

TOPYEKÜN İSTİFA ETTİLER

CHP’de yaşanan gelişmeler ile birlikte CHP ilçe başkanının yanı sıra yönetim kurulunun da topyekün istifalarını İl Başkanlığına sunduğu açıklandı.

(SÖZCÜ - Halil ATAŞ)