Abone Ol

ABD'den Türkiye'ye yaptırım açıklaması

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada "İçişleri ve Adalet Bakanına yaptırım uygulanacak" denildi.

ABD'den Türkiye'ye yaptırım açıklaması

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, düzenlenen basın toplantısında Türkiye'ye yaptırımlara ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada,  "Rahip Brunson'ın adaletsiz uygulamalarla karşı karşıya kaldığına inanıyoruz. Türk İçişleri ve Adalet Bakanı'na yaptırım uygulanacak. Her ikisininde bu konuda rolü olmuştu" ifadesi kullanıldı.

ABD'den Türkiye'ye yaptırım açıklaması - Resim: 1ABD'nin Türkiye'ye yaptırım açıklamasının tam metni

ABD Hazine Bakanlığı gerekçeli kararına göre Türk Hükümeti Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve İçişleri BakanıSüleyman Soylu'ya yaptırım uygulanacak.

Sanders, "Yaptırım gerekçesi Brunson'un tutuklanmasındaki rolleri.'' vurgusu yaptı.

Bakanların ABD'ye girişinin engellenmesi sözkonusu. Beyaz Saray sözcüsü daha fazla bilgi için Hazine Bakanlığı ile irtibat kurulmasını söyledi.

ABD tarafından F-35'lerin Türkiye'ye iletiminin geciktirilmesi ve Türkiye'ye uluslararası finans kurumlarında yaptırım uygulanması konusunda Senato'da teklifler yer almıştı.

ABD Hazine Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in, ''Brunson'ın haksız tutukluluğu ve Türk yetkililerce süren yargılaması kabul edilemez .'' dediği aktarıldı.

Hazine Bakanlığı'nın gerekçeli kararında Brunson'ın ev hapsine alınmasında Türk İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanı sorumlu tutuluyor. İki Bakan, Türk Hükümeti'nin örgütsel işleyişinde liderler olarak tanımlanıyor. Bu iki bakan insan hakları ihlalleri ile suçlanıyor. Yine her iki bakanın iştiraki olan ticari yapılar ile ilişkide olan şirketlere de yaptırım öngörülüyor.

ABD'den Türkiye'ye yaptırım açıklaması - Resim: 2Son dakika: Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'ye: Karşılığı verilecektir

ABD'den Türkiye'ye yaptırım açıklaması - Resim: 3