Abone Ol

Son dakika: 3 yazar FETÖ'den tutuklandı

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'na yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 45 şüpheliden eski Milliyet yazarı Mehmet Gündem, eski Bugün yazarı Nuh Gönültaş ve gazeteci Behram Kılıç tutuklandı...

Son dakika: 3 yazar FETÖ'den tutuklandı

İSTANBUL Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca KHK ile kapatılan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'na yönelik yürütülen FETÖ'ye yönelik soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 45 şüpheliden aralarında gazeteci ve yazarlarında bulunduğu 4 şüpheli "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan tutuklandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma bürosunda FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'in sözde onursal başkanı olduğu ve Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın yöneticileri, üyeleri ve çalışanlarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 111 kişi hakkında verilen gözaltı kararı kapsamında yakalanan 45 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

SAVCILIK 10 İSMİN TUTUKLANMASINI İSTEDİ

Şüphelilerden 21'i savcılık talimatıyla emniyetten serbest bırakılırken, 24 şüpheli Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Savcılık, ifadesini aldığı 24 şüpheliden 14'ünü serbest bırakırken, 10 şüpheliyi ise tutuklanması talebiyle hakimliğe sevk etti.

4 KİŞİ TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Nöbetçi Anadolu Sulh Ceza Hakimliği sevk edilen 10 şüpheliden aralarında eski Milliyet gazetesi yazarı MehmetGündem ile gazeteci yazarlar Behram Kılıç ve Nuh Gönültaş'ın da bulunduğu 4 şüphelinin "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan tutuklanmasına karar verdi.

GYV'NİN ÜST DÜZEY İSİMLERİ

Hakimlik, 6 şüphelinin ise adli kontrol hükümleri kapsamında serbest bırakılmasına hükmetti.

Öte yandan gözaltına alınıp serbest bırakılan şüpheliler ile haklarında adli kontrol kararı uygulanan şüphelilerin tamamının Gazeteciler ve Yazarlar Vakfının alt düzey çalışanları olduğu öğrenildi.